По думите й препоръката регулираните цени да имат двустепенна система

...
По думите й препоръката регулираните цени да имат двустепенна система
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Мерките са хаотични, намирисва ми на социализъм

По думите й рекомендацията контролираните цени да имат двустепенна система не е добра концепция.

„ Това няма смисъл, тъй като на две стъпки - от 2023 година до 2025 година, ще изчезне контролираният пазар съгласно Плана за възобновяване “, изясни тя и добави, че не трябва да се полза облагата, която се влага за реорганизация.

„ Можем да борим инфлацията с вложения в нови технологии. Харчовете би трябвало да спрат, другояче ще заколим бизнеса. Важните ограничения или ги няма, или са отсрочени във времето. Инфлацията ще продължи да пораства. А войната раздели света на две. От другата страна са суровините, а това ще увеличи цените на метали, торове, зърно. Светът го чака апетит, който може да застигне и нас “, предвижда Зайкова.

Според нея спадът на преведените пари от чужбина се дължи на инфлацията и зад граница. „ С 2/3 са намалели приходите от българите в чужбина “, уточни специалистът.

Според икономиста Агоп Каспарян по-голямата част от тях отиват за сметки и артикули от дребната потребителска кошница.

„ Мерките не са антикризисни, а обезщетителни. Те са половинчати и са ориентирани към избрана група хора. Ще оказват помощ на по-заможните. Бизнесът залинява, тъй като разчита единствено на държавните помощи “, счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР