По думите на Тагарев, става дума за около 100 БТР-а

...
По думите на Тагарев, става дума за около 100 БТР-а
Коментари Харесай

Тагарев на среща с Резников в Одеса, предаваме стоте БТР-а на МВР още наесен

По думите на Тагарев, става дума за към 100 БТР-а руски пример, които към момента се намират в складовете на българското министерство на вътрешните работи.

" Това ненапълно забавя процеса по отношение на събитието, че би трябвало да бъде подписан контракт сред министерството на вътрешните работи на България и министерството на защитата на Украйна. Това съглашение би трябвало да бъде утвърдено от нашия парламент. Веднага щом през септември той възобнови своите съвещания, считам, че това ще бъде една от предпочитаните задания. И към края на септември - началото на октомври към този момент ще имаме ратификация на това съглашение, и мисля, че тогава може да стартира предаването (на техниката) ", цитират УНИАН и Българска телеграфна агенция думите на министър Тагарев.

В подтекста на съветската експанзия против Украйна министърът на защитата уточни, че средата за сигурност е мощно променена, откакто през февруари 2022 година бяха атакувани основите на европейската архитектура за сигурност, оповестява и българското МО.

България поддържа законните дейности за отбрана от съветските военни дейности и възобновяване на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, увери той украинския си сътрудник.

" Руските провокации в Черно море препятстват свободното мореплаване, усилват риска от произшествия и от ескалация на напрежението. В тези условия тясната съгласуваност на напъните с крайбрежните ни съдружници Румъния и Турция има за цел да се ускори наблюдението и ситуационната ни информираност ", уточни той.

" Страната ни е солидарна с украинските старания, както на двустранна основа посредством оказване на политическа, филантропична и военно-техническа поддръжка, по този начин и в границите на участието си в НАТО, Европейски Съюз и Организация на обединените нации. В тази връзка взетото решение за прекосяване от двуетапен към едноетапен развой на присъединение на Украйна към НАТО удостоверява, че мястото й е в евроатлантическото семейство ", увери министър Тагарев.

Той добави, че България поддържа Украйна в устрема ѝ за приемане в НАТО по ускорената процедура, предадоха организация Укринформ и Българска телеграфна агенция.

" В процеса на подготовката на срещата на върха във Вилнюс България поддържа това предложение, доколкото разрешават събитията, тъй като присъединението към НАТО изисква бойните дейности да спрат ", сподели Тагарев. " Подкрепяме заключителния документ от срещата на върха във Вилнюс за Украйна ", сподели министърът.

" Що се отнася до проекта за деяние, можем да кажем, че се придвижихме от няколко стъпки до единствено една стъпка за присъединението на Украйна към НАТО ", добави Тагарев. По думите му, незабавно щом свърши войната, Украйна би трябвало да има доста ясна и бърза вероятност за присъединение към алианса.

Украинският министър на защитата Олексий Резников на собствен ред означи, че двамата с Тагарев са разискали настоящата обстановка, в това число в Азовско-Черноморския район, както и бъдещото съдействие в редица сфери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР