По думите на очевидеца не е ясно кой стреля. Той

...
По думите на очевидеца не е ясно кой стреля. Той
Коментари Харесай

Ожесточените боеве в Хартум не стихват и след обявеното от суданската армия примирие

По думите на очевидеца не е ясно кой стреля. Той добави, че понякога в града се чуват и гърмежи от въздушни удари.

 

По-рано през днешния ден армията заяви, че се е съгласила на тридневно помирение, което да разреши на хората да отпразнуват мюсюлманския празник Рамазан байрам (Айд ал Фитър). Противникът ѝ, паравоенните Сили за бърза поддръжка (СБП), по-рано през днешния ден също разгласи 72-часово прекъсване на огъня, също по случай празника.

 

" Въоръжените сили се надяват бунтовниците да съблюдават всички условия на примирието и да се въздържат от всевъзможни военни дейности, които биха го заплашили ", се споделя в изказването на армията.

 

Военните разпространиха известието си след следващия ден на бойни дейности в Хартум, както откакто за пръв път от началото на боевете предходната събота те разположиха в града и свои сухопътни подразделения.

 

Войниците и бойците на Съюз на българските писатели се обстрелваха в разнообразни квартали на столицата, в това число по време на апела за утринните молебствия по случай Рамазан байрам.

Стрелбата не спря да отеква през целия ден, като звукът от нея беше нарушаван само от грохота на артилерията и въздушните удари.

 

Кадри, снимани с дрон, демонстрираха стълбове дим да се издигат от няколко точки в Хартум и от сателитните на столицата нилски градове, с които дружно образуват една от най-големите градски агломерации в Африка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР