По думите на Иванов изискванията за строителство били променени преди

...
По думите на Иванов изискванията за строителство били променени преди
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: Участъкът, където стана трагедията с автобуса, е строен по време на тройната коалиция

По думите на Иванов условията за строителство били изменени преди 2 години, а секторът тогава е бил строен по руски правила. " Сега не би се построила автомагистрала по подобен метод ", безапелационен беше той, съобщи настоящо.ком.

" Старата разпоредба е от 1987 година Тоест секторът е планиран и строен по руски вид. В съществуващата нормативна уредба не се позволяват сходни наклони, които да са повече от 6 градуса и виражи. Извърва се обезопасяване на ската в срещуположното платно в този сектор след поредност сривания от 2020 година ", обясни Иванов.

По думите му по трасето на Автомагистрала " Люлин " строена още веднъж по времето на министър Гагаузов държавното управление на ГЕРБ е укрепвало голям брой свлачища и срутища.

" Вместо да се занимават с изборите на Радев, управленията на всички организации да бяха подготвили републиканските пътни мрежи за зимния сезон. По Автомагистрала " Тракия " мантинелите са меко казано в извънредно положение. Така е по Хемус и по Автомагистрала " Струма ". Никакви поправки не направиха. Метър маркировка не поставиха. Отделно от това 5 месеца паркингите за отмора на Автомагистрала " Струма " са затворени ", сподели още Иванов и се обърна към министър Даниела Комитова: 

От ГЕРБ желаеха и министерски оставки поради нещастието.Те упрекнаха настоящето служебно държавно управление в неизвършени действия по автомагистралата.

" Време е в този момент някой да поеме отговорност. И тъй като през днешния ден от сутринта чувам, че имаше доста аналогии с един различен драматичен случай, единствено напомням, че тогава трима министри подадоха оставка – този на превоза, този на районното развиване и този на вътрешните работи. Очакваме сходна отговорност и от актуалното служебно държавно управление. Мисля, че Румен Радев би трябвало да предприеме сходни дейности и да изиска от служебните министри оставките им ", уточни от своя страна Десислава Атанасова.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР