По думите на Гвоздейков благодарение на активната подкрепа от посолството

...
По думите на Гвоздейков благодарение на активната подкрепа от посолството
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Модернизираме БДЖ със стари вагони от Дойче...

По думите на Гвоздейков с помощта на дейната поддръжка от посолството на Германия за по-малко от 3 месеца е обезпечен осъвременен преносим състав на европейско равнище, който е разполагаем и ще бъде доставен в къси периоди. " Това е отличен късмет българското общество най-сетне да получи по този начин чаканата промяна в железопътния превоз, която не е направена повече от 30 години ", е представен да споделя Гвоздейков.

 

Според министъра одернизираните пътнически вагони до предишния месец са били в употреба по линиите " Intercity ". Вагоните са за скорост до 200 км/ч, климатизирани са, без купета - вид отворено пространство, като имат всички улеснения за пасажерите. Предстои доникъде на февруари български екип да посети Германия за уточняване и довеждане докрай на процедурите по доставка и придобиване.

Пред Би Ти Ви министърът на превоза уточни, че се е избрал вид за вагони втора употреба не тъй като страната няма пари, а тъй като поръчката на нови ще отнеме доста време. " Такова качество в България не сме имали, освен това незабавно ", уточни министърът.

 

Той отхвърли да заяви цената на договорката, защото тя още не била завършила, само че разгласи, че един вагон ще коства по-малко в сравнение с ремонта на остарял у нас. Гвоздейков разгласи, че в края на идната седмица отпътува екип, който ще направи оглед и избор на вагоните и при най-хубавия сюжет те могат да дойдат напролет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР