По думите му, в крайна сметка всеки народен представител гласува

...
По думите му, в крайна сметка всеки народен представител гласува
Коментари Харесай

Никола Минчев: Гюров е кандидатът на управляващата коалиция за шеф на БНБ, не Каримански

По думите му, в последна сметка всеки депутат гласоподава по съвест. Минчев установи, че по време на чуването на двамата претенденти за началник на Българска народна банка в комисията от ГЕРБ по-скоро са клонели към избора на Любомир Каримански, само че напомни, че от партията на Борисов преди този момент са декларирали, че няма да поддържат нито един от двамата.

„ Казусът към дипломата на Андрей Гюров е изкуствено основан. В нито един миг не съм си помислял, че въпрос с тапия за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво подозрение дали в действителност съответния човек има степента, или не. Бях сюрпризиран по време на излушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос беше издигнат от страна на ГЕРБ. За мен няма действителен казус”. Това съобщи ръководителят на Народно събрание Никола Минчев. Припомняме, че главните тези на ГЕРБ са, че самата дипломна работа е записана в деня на чуването и че дипломната работа е от 2005 година, а има цитати от 2008 и 2012 година в нея.

Председателят на Народно събрание направи коментар и по отношение на това, дали България би трябвало да окаже военна помощ на Украйна. „ Действително въпросът за указване на военна помощ стигна и до Народното събрание. Това ще бъде прегледано от парламентарните комисии, по-късно ще се стигне до гледане в пленарна зала. В рамките на парламентарната група към момента не сме го разискали. За момента филантропичната помощта, която указва България на Украйна, се прави оценка високо. Г-н Володимир Зеленски категорично ни уточни като страна, която оказва помощ. Аз персонално съм „ за” чуване на президента Зеленски. Това ще бъде едно несъмнено събитие в българския парламент, като несъмнено ще отправим покана към него. Дали той ще има опцията да се отзове, към този момент е обособен въпрос”, безапелационен бе Минчев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР