По думите му темата е много важна и това най-добре

...
По думите му темата е много важна и това най-добре
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Съдебната реформа се превърна в заклинание на политически шамани

По думите му тематиката е доста значима и това най-добре го схващат практикуващите магистрати. Той даде образец със законовото условие условието за наличието на поемни лица при следствие. Наскоро сътрудници от ФБР изразили неразбиране и изненада от това условие.

 

„ Това са, както знаете, две лица от обществеността, които участват на провеждана следствени дейности. С неразбиране и изненада споделиха, това са външни лица, които допускате на мястото на престъплението. Как е допустимо?

 

Ами някои от тях може да е причинителят, някои от тях може да подмятна или укрие улики на мястото. Има доста архаични останки в нашия закон и в процедурите, по които работим, които в действителност затрудняват мощно и бавят нашето следствие. ”, изясни Сарафов.

 

Откакто Бойко Рашков не е отпред на Министерство на вътрешните работи, връзката със службите е по-добра, разяснява още зам.-главният прокурор. Той разгласи, че до момента в който Рашков е бил вътрешен министър, регионални полицейски ръководители са се страхували да приказват с прокурорите.

 
По думите му жителите имат чувството, че страната лека бавно стартира да отстъпва от своите позиции в борбата с престъпността. „ Усещане, че страната липсва и точно това би трябвало да прекършим. Ще се засилват делата от страна на прокуратурата, с цел да се обърне отрицателната наклонност в битката с престъпността. Ако би трябвало, ще предприемем самодеен метод във връзка с оперативните служби “, акцентира Сарафов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР