По думите му стратегическият документ НАТО 2030, който предстои да

...
По думите му стратегическият документ НАТО 2030, който предстои да
Коментари Харесай

Румен Радев: Основен фактор за сигурността на всички държави в НАТО е единството

По думите му стратегическият документ НАТО 2030, който следва да бъде признат, залага високо равнище на упоритости за развиването на НАТО през идващото десетилетие.

„ Предстои да обсъдим на високо равнище акомодацията на съюза във все по-предизвикателната среда за сигурност, стратегическите цели на алианса и методите за тяхното реализиране. Основен фактор за сигурността на всички страни в съюза е нашето единение. Единство освен в общата ни политическа воля в развиването на съответни отбранителни качества и реализиране на съгласуемост за водене на взаимни интервенции. Но и единение в нашето индустриално развиване, в развиването на нашите отбранителни промишлености и водещи технологии “, изясни той и напомни, че на срещата на върха на НАТО през 2019 година е сложил въпроса за растящото разделяне, което ни дели встрани.

„ Производители, които развиват своите стопански системи и обществените системи посредством произвеждане на отбранителни артикули и експортират тези артикули и на страни-клиенти, които купувайки тези артикули, влагат в икономическите системи на развитите страни и по този метод изостават още повече в своето социално-икономическо развиване “, добави Радев.

„ Посочих и пътища за превъзмогване на този технологически раздор сред страните-членки посредством усилване на индустриалното съдействие и продан на технологии при всяка една по-крупна военна договорка “, означи президентът.

Със удовлетворение Радев показа, че в НАТО 2030 към този момент се следят начални планове, които водят в тази посока. „ Изключително задоволен съм, тъй като плановете, които ще обсъдим през днешния ден, са залог за опазване на технологическото преимущество на Алианса. Нещо повече – те са от голямо значение за развиването на отбранителната промишленост на България, на нашия теоретичен капацитет и на частната самодейност “, приключи президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР