По думите му става въпрос за принципи, залегнали в международни

...
По думите му става въпрос за принципи, залегнали в международни
Коментари Харесай

НАТО: Не можем да подпишем документ, че разширяването на пакта ще спре

По думите му става въпрос за правила, залегнали в интернационалните документи, подписани и от Русия.

„ Чухме изказвания от Москва за подготвеност Русия да продължи дипломатическите старания, само че към момента на място не виждаме утешение на ситуацията. Изглежда скупчването на военна мощност продължава”, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Столтенберг означи, че Москва към момента не е дала отговор на писмото на НАТО от 26 януари, в което алиансът обрисува рамка за договаряния.

„ Готови сме да беседваме с Москва, само че сме готови и за най-лошото. Ако Русия още веднъж нахлуе в Украйна, ще заплати тежка цена, съобщи генералният секретар на Алианса.

„ Наистина се надяваме Русия да взе участие в логичен разговор и да избере дипломацията. Готови сме за реализиране на политическо решение”, добави Столтенберг.

В отговор на въпроси той посочи, че Русия продължава да изпраща войски към границата с Украйна.

„ Ако в действителност забележим евакуиране на силите, ще го приветстваме”, съобщи Столтенберг. „ Това, че следим придвижване на сили, не е доказателство за изтегляне”, посочи генералният секретар.

„ Призоваваме Русия да направи това, което декларира. Все още има опция за удар по Украйна без предизвестие, само че имаме вяра и че има аргументи за внимателен оптимизъм”, добави Йенс Столтенберг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР