По думите му шефът на ДАНС Пламен Тончев не вижда

...
По думите му шефът на ДАНС Пламен Тончев не вижда
Коментари Харесай

Денков: Все още чакам шефът на ДАНС да смени заместника си, има съпротива

По думите му шефът на ДАНС Пламен Тончев не вижда съображение да смени заместника си Деньо Денев, който подписа отчета, от който излезе абсурдът за машините със зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов.

Вече два дни очаквам ръководителя на ДАНС Пламен Тончев да ми предложи да сменим този човек, тъй като това е процедурата по закон, сподели още Денков.

Видях се персонално с Тончев и му споделих, че ще очаквам. Аз към момента очаквам и ще очаквам още малко, сподели той.

Запитан какво му е отвърнал Тончев, Денков сподели: " Аз ще се срещна с документите ", след което му споделил: " Няма съображение ". Аз знам какви са основанията, тук има опозиция, безапелационен е министър председателят.

Запитан знае ли дали е имало изнудване към министъра на електронното ръководство Александър Йоловски за публични поръчки за 640 млн. лева и приказвал ли е с него, Денков уточни: Нямам визия защо става въпрос. С Йоловски такива диалози не повеждам и няма да повеждам. Ако него към този момент го пазят и има някакви охрани, той към този момент е в различен режим. Той през днешния ден беше на съвещание на Министерски съвет и говорихме по какъв начин да имаме машини на втори тур. ЦИК са забавили документите и в този момент би трябвало да се работи непрекъснато. Това имам да приказвам през днешния ден с Йоловски, когато минат изборите, евентуално ще приказваме за нещо друго.
Повече от 1 месец преди изборите изпратих молба до ДАНС да кажат какви опасности чакаме по изборите и предложение за ограничения, които да вземем. Получих ли отговор? Не. Същият този заместител, който пусна оня отчет, който с началника на ДАНС трябваше да ми изпратят ограничения, е пуснал справката, без да ми каже. Този човек би трябвало първо да се обади, че има подобен риск, по-късно да се види дали този риск може да се понижи и по-късно да се гръмне, че има проблем. Но това не е направено, а бе пуснато, с цел да се предреши това и да няма машини.

Това, което се случва е, че едни хора желаеха да отстранен машините от изборния развой и го направиха, в това число нарушавайки законите. ЦИК наруши Изборния кодекс. След това Върховен административен съд съумя да откри съображение, с което да оправдае за какво са махнали машините. По същия метод този човек от ДАНС наруши закона, изпрати тази информация и предопредели решението да се махнат машините. ДАНС трябваше да отговорят на настояването ми за изборите, уточни още министър-председателя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР