По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде

...
По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде
Коментари Харесай

Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави

По думите му опит да бъде задържан Путин ще бъде общопризнат като оповестяване на война

 

Украйна е част от " Велика Русия ". Tова съобщи в изявление за ТАСС някогашният съветски президент Дмитрий Медведев, представен от " Ройтерс ".

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и идващите десетилетия няма да са спокойни, защото западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби страни, безапелационен е той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че не вижда вероятности за възкръсване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще, предава dnes.bg.

" Вярвам, че рано или късно обстановката ще се стабилизира и връзките ще се възобновят, само че откровено се надявам, че до това време забележителна част от тези хора (западните лидери) ще са се отдръпнали, а някои от тях ще са умряли ", означи съветският експрезидент. В момента той е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, напомня " Ройтерс ".

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се подписват съглашения, тъй като " те схващат единствено езика на силата ". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се постановат решения, " сходни на това, взето на 24 февруари предходната година ".

Руският експрезидент съобщи, че не се притеснява, че партньорството сред Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, тъй като двете страни се допълват доста сполучливо. " Нито един съюз в никакъв случай не е безусловно уравновесен. Ако приказваме за нашето партньорство, за специфичните ни връзки с Китай, там всичко е наред ", увери Медведев. " Да, Китай е доста по-голям от нас във връзка с популацията и стопанската система. Но ние имаме свои лични благоприятни условия ", увери той.

Като образец за съветските преимущества той уточни мястото на Москва като непрекъснат член в Съвета за сигурност, нуклеарния капацитет, размера на страната и големите запаси от източници за развиване. Тоест всяка страна тук добавя другата ", изясни той.

Евентуален опит на която и да е страна да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния углавен съд, ще бъде общопризнат като оповестяване на война, акцентира Медведев.

Той добави, че решението на МНС носи " грамаден отрицателен капацитет " на фона на така и така неприятните връзки сред Русия и Запада.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР