По думите му нарушения има и в Гълъбово, и в

...
По думите му нарушения има и в Гълъбово, и в
Коментари Харесай

Министър Сандов: ”ТЕЦ-Марица 3” замърсява Димитровград със серен диоксид, има нарушения в целия Маришки басейн

По думите му нарушавания има и в Гълъбово, и в Раднево - в целия Маришки басейн. Заради високите равнища на серен диоксид във въздуха Европейска комисия съди България. Наказателната процедура е за региона на Гълъбово. За тези предприятия не е изключено да последва глоба, сходна на тази в " ТЕЦ-Марица 3 ".

" Това не би било нито елементарно, нито предстоящо, аз не чакам, че ще се стигне до такава степен. Предприятията вършат нужното, с цел да лимитират излъчванията си от серен диоксид, само че в случай че се стигне до редовно нарушение, ние ще дадем наставления, което не значи затваряне ", изясни министърът.

Според него затварянето в Димитровград ще бъде поука за тези предприятия, с цел да могат да модернизират актуалните си съоръжения или да стартират да работят на по-нисък потенциал.

Според министъра митингът на работещите в " ТЕЦ-Марица 3 " би трябвало да бъде ориентиран само против работодателя, който би трябвало да извърши изискванията, които са му предписани, с цел да може предприятието да действа.

" Този митинг не е за пред моите прозорци, този митинг е за пред неговите. Но надали той ще извърши предписанията. Формално той е един гражданин на Англия, който никой не познава. Трябва да се извърнат към консултанта, за който има подозрения, че е действителният притежател. Смятам, че ремонтите в предприятието няма да се състоят, тъй като на притежателя му е по-удобно да си заплаща санкциите за нечист въздух ", сподели още Сандов.

Той означи, че нарушаванията на " ТЕЦ-Марица-3 " за предходната година са 8, а за тази - 30. Има постройка в предприятието, която цялата пуши. Има доста сигнали от жители, изключително за деца с белодробни болести.

По думите му притежателят е наясно, че работи в нарушаване на екологичното законодателство и ще се стигне до последици.

По отношение на " Топлофикация- София " Сандов съобщи, че няма потребност да минава на мазут, тъй като доставките на газ са задоволителни за летния сезон. Проблемът на Топлофикация, по думите му, обаче са отговорностите, които са към 1 милиарда лева, а Столична община няма явен проект за излизане от тази обстановка.

Предложението на министъра за излизане от обстановката е да се употребява слънчева сила или топлата минерална вода, която да подгрява водата, която върви по тръбите.

" Абсурдно е, че София е зародила поради топлите си минерални извори и те не престават да бъдат един чучур ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР