По думите му много региони са били засегнати от ударите,

...
По думите му много региони са били засегнати от ударите,
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Хиляди без ток след руските атаки вчера. Хипотермия грози милиони

По думите му доста райони са били наранени от ударите, които лишиха живота на четирима души. Половин Киев може да остане без ток през идващите няколко дни. 

През нощта още ракети са блъснали сериозна инфраструктура и жилищни здания в региона на Запорожие. Не се оповестява за жертви. 

 

Украйна се бори с минусови температури и сняг в доста райони, а милиони хора са бед ток и течаща вода. Има опасения, че редица хора могат да умрат от хипотермия.

 

По думите на Зеленски 70 съветски ракети са били изстреляни в понеделник и " множеството от тях са били свалени “. Руското министерство на защитата съобщи, че е поразило всичките си 17 набелязани цели по време на своя " солиден удар с потребление на високоточни оръжия ".

 

Ударите от понеделник бяха осмата масирана ракетна офанзива на Русия за осем седмици. Предупрежденията, че Русия възнамерява нова вълна от удари, циркулират от няколко дни. 

Всичко това се случва и на фона на поредност от детонации на две военни летища надълбоко в Русия, за които Москва упрекна украински дронове, прихванати от съветската противовъздушна защита.

Трима военнослужещи са починали и два самолета са били леко развалени на летищата в региона на Рязан и Саратов.

 

Украйна не е коментирала обществено въпроса.

 

Двете летища - на стотици километри от границата на Украйна - разполагат с съветски стратегически бомбардировачи, които са били употребявани за осъществяване на ракетни офанзиви от началото на нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР