По думите му - експерти в бранша твърдят, че Енерджи

...
По думите му - експерти в бранша твърдят, че Енерджи
Коментари Харесай

Скандал! Натискал ли е Георги Кадиев Николай Копринков да оправи глобата на жена му в КЕВР?

По думите му - специалисти в сектора настояват, че " Енерджи Съплай " ЕООД в никакъв случай нямаше да получи лиценз за търговия с електричество в случай че не е фамилната компания на близкия до Румен Овчаров – Георги Кадиев. Дори и повърхностната инспекция демонстрира, че сдружението не дава отговор на редица условия на Закона за енергетиката. Като се стартира от това, че едноличния притежател на компанията Соня Кадиева не е енергетик, а има обучение интернационален туризъм и се стигне до редица други несъответствия със законовата и подзаконовата нормативна уредба.

 

" Разбира се едно от изискванията да се получи разрешението за тази характерна активност – продажба на електрическа сила, закона изисква да са подсигурени за в бъдеще количества такава сила. Тук компанията " Енерджи Съплай " ЕООД заявява, че държавните индустриални мощности в АЕЦ " Козлодуй " и Топлоелектрическа централа " Марица-изток " са на нейно разположение ", уточни Атанас Атанасов.

" Само си представете по какъв начин бихте получили електрическа енергия за продажба от тези колоси в случай че към вас няма особено отношение?! Какъв проблем имат тези дългогодишни държавни производители, че би трябвало да търсят някакъв новак частник да им продава продукцията? И то на клиенти, които са им от дълго време познати. Слушах Кадиев скоро да изяснява кардинално по какъв начин се източва общинско или държавно сдружение. Бих му дал за образец фамилната му компания, която продава творби от страната електрически ток. Печалбата на " Енерджи Съплай " ЕООД за 2008 година била сред 5 и 6 милиона ", споделя още Атанасов.

 

Кадиев става член на Българска социалистическа партия едвам през 2005 година, само че незабавно влиза в управлението на партията –  избран е за член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия и е назначен за заместител министър на финансите. И за относително къс интервал през който е в държавното ръководство – от 2005 – до 2007 година, той съумява добре се възползва от дадената му власт. Особено като вижда, по какъв начин останалите министри от„ тройната коалиция ” още от първия работен ден се надпреварват в безконтролното крадене от това, което към момента е останало от България. 

През 2005 година се снабдява с необятен апартамент от 232 квадратни метра – един от общо четирите приети парцела на богатата фамилия, в случай че не се броят  лозята, които си е накупил край Шабла. В Северна Добруджа грозде не вирее, само че пък ветропарковете никнат като гъби. Не на вятъра една от компаниите на Кадиеви се споделя „ Енерджи съплай грийн “и се занимава с така наречен ”зелен ток ”.

Огромното му жилище е придобил по време на строителния взрив – разрешил си е това някогашният редови публицист от часовия вестник, какъвто е бил Кадиев. В новия мупалат край Американския лицей дуварите му са супервисоки, бдят камери, евентуално има и други системи за отбрана и мъчно ще се промъкне пакостник. 

 

През 2010 година госпожа КАДИЕВА заявява 250 000 лв., спестени от заплата и дивиденти. Добри пари за една стопанка – икономисва четвърт милион?

Източник: crimesbg.com

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР