По думите му е добре народните представители да се запознаят

...
По думите му е добре народните представители да се запознаят
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Ветото на държавния глава беше очаквано

По думите му е добре народните представители да се срещнат с дебата, който се състоя в края на декември предходната година във Висшия правосъден съвет (ВСС) по този мотив. Точно тогава бе обсъждано дали има или няма пленум на Висш съдебен съвет и има два нови съвета, уточни Славов.

 

Той напомни, че още тогава е декларирал, че има два нови органа - Висш правосъден и Висш прокурорски съвет.

 

Депутатите са тези, които са дали своят вот конституционните промени. Те могат да поясняват какво са имали поради в преходните и заключителни разпореждания. Така те ще решат дали да отхвърлят ветото на президента или да гласоподават друга редакция, счита министърът.

Предложили сме на Народното събрание разнообразни редакции, които включват пълномощия на двата съвета без пленум, сподели още Славов.

 

Според него Конституцията е дала ясни пълномощия на двата съвета и с дребна редакция на настоящия закон те могат да се приложат още от този миг. Изборът въпреки всичко е на Народното събрание, добави той.

 

Припомняме, че по-рано през днешния ден президентът Румен Радев наложи несъгласие върху възобновяване на пълномощията на пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) и на основния прокурор, оповестиха от прессекретариата на президента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР