По думите му действията на служебния кабинет във връзка с

...
По думите му действията на служебния кабинет във връзка с
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: Работим в една посока със служебния кабинет, макар невинаги да изглежда така

По думите му дейностите на служебния кабинет по отношение на газа, плановете на общините и казусът с поддръжката на пътищата демонстрира, че служебното държавно управление работи в същата посока като предходното, въпреки и не всеки път да наподобява по този начин.

„ Работим в една посока, постоянно обстоятелствата се поясняват по друг метод, което е ненужно вкарване на напрежение в системата. Това е нещото, което не разбирам - за какво се основава напрежение, когато няма потребност от такова. Дори когато „ Газпром “ спря газа, ние не оставихме страната нито ден без газ, работихме да увеличим енергийната диверсификация и форсирахме завършването на интерконектора. Така че в действителност се надявам, и с напъните на служебното държавно управление, интерконекторът да тръгне, да се одобряват офертите и за втечнения газ, тъй че да имаме за зимата “, уточни той.

Според Терзийски предходните държавни управления на Бойко Борисов не са положили старания, с цел да обезпечат нужната енергийна диверсификация. Той не изключи бъдещи договаряния с „ Газпром “, само че единствено откакто страната доближи енергийна самостоятелност посредством обезпечаването на други източници.

„ Газпром “ се появи като некоректен сътрудник като спря едностранно газа и с това наруши споразуменията. В дълготраен проект не отхвърляме съветския газ по принцип, само че когато имаме източници и снабдители на газ, по доста по-различен метод може да влезем в договарянията с „ Газпром “, тъй че да се договорят и доста по-добри цени и да не ни се извиват ръцете като газа се употребява за политическо оръжие. Правителството на Бойко Борисов не е работило в посоката да се вършат дълготрайни контракти с други снабдители. В бъдеще може да се приказва с „ Газпром “, само че все още газа е подсигурен “, сподели Йордан Терзийски.

Според него връзките с „ Газпром “ не биха били разграничителна линия в една бъдеща коалиция с Българска социалистическа партия. От думите му стана ясно, че към момента от Политическа партия не са решили дали да се коалират преди изборите с „ Демократична България “. Продължи да твърди, че решението ще бъде взето на база социологическите данни.

„ Целта на „ Продължаваме Промяната “ остава събирането на болшинство от 121 депутати в Народното събрание, което да е с антикорупционна устременост. Разговори с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да се водят до момента в който в управленията на двете партии стоят компрометирани персони “, сподели още Терзийски.

„ Докато ГЕРБ и Движение за права и свободи не се реформират и на основни места в партиите остават компрометирани фигури, дали тази коалиция ще се споделя евроатлантическа или междугалактическа, за нас няма значение. Няма по какъв начин да допуснем ние да се коалираме с тях. Нашата алена линия е антикорупция и все още такава коалиция е невъзможна. Тази отворена позиция, която ГЕРБ насочва към нас е индулгенция, която се пробват да създадат от обществото “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР