По думите му България и Румъния не трябва да приемат

...
По думите му България и Румъния не трябва да приемат
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Нидерландия е ключът към Шенген, защото тя блоки...

По думите му България и Румъния не би трябвало да одобряват предлагането на Австрия, тъй като това няма да ни направи пълноправни членове на Шенген. Бившият силов министър уточни, че страните ни са покрили всички критерии за пълноправно влизане в шенгенското пространство.

 

" Това ще сътвори неизясненост в един небосвод от време дали изобщо ще бъдем признати в сухопътния Шенген освен това разделяне, което се прави сега. България и Румъния би трябвало да координират дейностите си с Европейската комисия и да има наложително обвързващо решение и за сухопътните граници, като това би трябвало да бъде не по-късно от средата на 2024 година и с ясна дата, призната в този момент или при започване на януари ", сподели още Цветанов.

 

Той посочи консолидацията на всички политически сили в България към тематиката " Шенген ", а и на евродепутатите ни:

 

" Трябва да се окаже дипломатически напън, с цел да бъде преодоляно това несъгласие от Австрия и Нидерландия ", безапелационен бе политикът.

 

" Притеснен съм, че с австрийското несъгласие, което беше до момента, само че към този момент са склонни да дадат опция за " въздушен Шенген ", България може да остане в обстановка с блокиране единствено от Нидерландия ", счита той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР