По думите му ако ДБ получи мандата, ще започне преговори

...
По думите му ако ДБ получи мандата, ще започне преговори
Коментари Харесай

Иван Димитров: Никола Минчев е консенсусна фигура, която може да обедини партиите

По думите му в случай че Демократична България получи мандата, ще стартира договаряния с всички без условия
Срещу Никола Минчев няма възражения от нито една политическа мощ, даже и от опозицията, макар че бе свален като ръководител на Народно събрание. Той е консенсусна фигура, която може да сплоти. Ако в този момент не се образува държавно управление ни предстоят най-малко още три избора до края на идната година. Това съобщи за „Офанзива“ Иван Димитров от “Демократична България ”.

Той съобщи подготвеност Демократична България да получи мандата за сформиране на държавно управление. „Категорични сме, че преди да реши на кого да връчи мандата би трябвало да направи още един кръг от съвещания, с цел да може да е сигурен, че този, на който ще го даде, ще постави старания. Ще стартираме договаряния с всички без каквито и да е било условия. Ще се отзовем на покана за договаряния от Българска социалистическа партия, в случай че те получат третия мандат, същото важи и за ИТН“, разяснява той.

По думите му проблемите в обединението са пристигнали от недобра връзка сред водачите. „Нашите гласоподаватели извънредно мъчно одобряват, че сме в едно ръководство с Българска социалистическа партия. Считаме, че най-голямата политическа мощ би трябвало да излъчи министър председател, а ние да водим договаряния и да реализираме компромис. Невъзможни са договаряния за ново ръководство с ГЕРБ и ДПС“, акцентира Димитров. И добави, че има опасности България да се трансформира в нерегламентирана президентска република посредством служебните държавни управления.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР