По думите доскоро се е знаело, че все още има

...
По думите доскоро се е знаело, че все още има
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: За всички е ясно, че АЕЦ ”Белене” няма да го бъде

По думите до неотдавна се е знаело, че към момента има хора, които получават заплати по този план.

" Моментите биха могли да се нарекат противоречиви, тъй като са значими. И партиите, които бяха представлявани от специалисти и политици, и те като персони - постоянно са изразявали несъвпадащи гледни точки. Затова бях прелестно сюрпризиран, че диалозите вървяха плътно с взаимно почитание и податливост да се върви напред ", сподели някогашният стопански министър пред Bulgaria ON AIR.

" Записахме, че всичко това би трябвало да се приключи, като се изключи разноските за защита и консервация на оборудването. А във връзка с всяка нова нуклеарна мощ - методът ще бъде нуждата от нея да се основе с многофакторен разбор. И когато това се случи, той ще вземе поради всички налични активи, които имаме. Тези, които са следили тематиката от близко, знаят, че през 2012-2013 година се правеха сходни проучвания - за това дали, в случай че се строи нова мощ в " Козлодуй ", би могло да се употребява някаква част от оборудването на " Белене ", акцентира някогашният министър.

Според него първо анализът би трябвало да покаже, че е нужна нова базова мощ с избран потенциал, а по-късно да се избере какъв тип да бъде тя. Тогава може да се премине към по-технологичните решения.

" Ядрената енергетика има и плюсове, и минуси. Минусите до момента са били много явни, като махнем настрани известната илюзия, че нуклеарният ток е най-евтиният. Очевидните дефекти бяха, че резултатът от всеки нов нуклеарен план е доста скъпа сила, а също така има и опасности. Напоследък нуклеарната енергетика стартира да се преглежда като по-благосклонна алтернатива. Тя създава непрекъсваема сила и нисковъглеродна енергетика ", разяснява Трайчо Трайков.

И е безапелационен, че държавното управление ще работи за оптимално дълъг период на стопански потребно потребление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР