По думи на Маринов Зайков е стрелял с незаконно огнестрелно

...
По думи на Маринов Зайков е стрелял с незаконно огнестрелно
Коментари Харесай

Извънредно! Младен Маринов с горещи подробности за екшъна със самоубийството на Зайков

По думи на Маринов Зайков е стрелял с нелегално огнестрелно оръжие.

"Предприехме разнообразни издирвателни мероприятия с механически средства, фотокапани, направихме разбор на придвижването, където е бил. Бяха открити къщи, от които е взимал храна. На база на този разбор предприехме дейности по похищение на вниманието. Беше засечен в тази околност. При опит да бъде арестуван е разкрил огън по сътрудниците, те са дали отговор с предупредителна пукотевица, защото такива са инструкциите и би трябвало да ги съблюдават. Предприети са незабавни дейности от Гранична полиция, група "Кобра " Столична дирекция на вътрешните работи, основна дирекция Национална полиция. Колегите са чули изстрел, най-вероятно лицето се е самоубило ", добави външният министър.

"Чакаме група за осъществяване на оглед, тъй че оттова нататък сме под пълномощия на прокуратурата и следствието. Говорих със чиновниците. Според тях създадените изстрели не са били за да го наранят. Очакваме експертизите от шефа на окръжна прокуратура София. Преди да стартира огледът, не можем да нарушаваме местопроизшествието ", сподели още Маринов.

"Не мога да обобщя тъкмо какъв брой служители на реда са работили по акцията. Първите дни трябваше да вършим по-масивна интервенция, след това променихме тактиката. В тази интервенция бяха употребени безусловно всички механически средства и нововъведения, над 70 фотокапана и разнообразни други механически средства, които няма да загатвам, тъй като ще си издадем методите на работа и ще ни пречат в бъдеще. Наистина приветствам сътрудниците. На база на разбора, който направиха, се стигна до този капан ", добави той.

Запитан дали Стоян Зайков е бил самичък или някой му е помагал през тези седмици, Маринов отговори: "Нямаме данни някой да му е помагал до този миг. Това може би се удостоверява от обстоятелството, че търсил храна по всички къщи. Ако имаше асистент, нямаше да прави това ".

Припомняме, че действен служащ на Министерство на вътрешните работи видял подозрителен мъж в региона на завода за батерии край Долна баня след което подал сигнал до щаба, който управлява интервенцията по издирването на Чане. Веднага на място пристигнали барети от спецотряда, които обкръжили мястото. Стоян Зайков - Чане се е самоубил след продължителна престрелка с полицията. Малко по-късно той е открит мъртъв с огнестрелна рана, като съгласно предварителната информация самичък се е прострелял.

Чане се търсеше от 20 дни откакто на 9 май беше открита убита неговата някогашна другарка Милена Шишкова. След това беше погубен и неговият комшия и братовчед Валентин Петров, като още веднъж всички улики сочат към Зайков като причинител на закононарушението. Преди дни полицейски кучета откриха следи от Стоян в разрушена вила в региона на Долна баня, а по-късно притежатели на още няколко къщи се оплакаха, че в тях е влизано с щурм. Зайков оставя сирак 14-годишния Стивън, който е негов наследник от Милена.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР