По досъдебно производство на Районна прокуратура – Велико Търново бе

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура – Велико Търново бе
Коментари Харесай

Срамота: 2 години условно и 5000 лева глоба за румънски трафикант на бежанци

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура – Велико Търново бе наказан румънски жител, като нелегално превозвал мигранти през страната.

В.Н. е приет за отговорен, че на 16 ноември 2023 година на територията на великотърновското село Вонеща вода в Хаинбоаз, посредством потреблението на лек автомобил „ Фолксваген “, с немски регистрационни табели, незаконно подкрепил група чужденци. Той незаконно превозвал 11 сирийски жители като 6 от тях са пълнолетни и 5 малолетни лица.

Бежанците били без годни документи за идентичност. С действието си В.Н. подкрепил чужденците да преминат в страната, в нарушаване на Закона за чужденците в Република България – без да имат постоянен паспорт или заместващ го документ за пътешестване, както и виза.

Деянието е осъществено отговорно при форма на виновността директен предумисъл и по метод, рисков за живота на лицата, които са били транспортирани в багажника на автомобила.

На В.Н. бе наложено наказване от две години условно с 5 години изпитателен период, както и санкция в размер на 5000 лева Автомобилът, с който е осъществено закононарушението и е благосъстоятелност на В.Н., е лишен в интерес на страната.

Делото е завършило със съглашение, утвърдено от Районен съд – Велико Търново, което има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР