По-добрият емоционален контрол е свързан с по-ниски нива на депресия

...
По-добрият емоционален контрол е свързан с по-ниски нива на депресия
Коментари Харесай

Тайната на емоционалния контрол, която хората не знаят

По-добрият прочувствен надзор е обвързван с по-ниски равнища на меланхолия и тревога. Според ново изследване ключът към здравословния прочувствен надзор е да сте гъвкави.

Хората с ниски равнища на меланхолия и тревога трансформират сполучливо тактиката си за прочувствен надзор според от това дали обстановката може да бъде обяснена.

“Нашите резултати демонстрират, че би трябвало да избягваме метода “една тактика за всички случаи ”, който може да е изкушаващ. Особено на фона на предходни данни, които предлагат преоценката като тактика за контролиране на прочувствения надзор, ” изяснява доктор Ковал, един от водещите създатели на проучването.

“Използването на една тактика за контролиране на страстите повече (или по-малко) във всички обстановки може да не докара до най-хубавите резултати. Всъщност, контекстуално съобразеното контролиране на страстите може да е по-здравословно. ”

За задачите на проучването учените са наблюдавали участниците в продължение на седмица. Те са били помолени да опишат страстите си и по какъв начин ги ръководят, както и какъв брой надзор са имали над дадената обстановка.

Хората с най-хубаво психическо здраве са сменяли тактиката си според от това какъв брой надзор са имали над нея. 

Когато те са имали по-малко надзор над обстановката, или не са могли да я трансформират, те са преоценявали обстановката като преоценката е представлявала осмисляне на обстановката по нов метод. Като да вземем за пример ”бях отритнат, само че най-малко пробвах, може би идващият път ще бъда по-успешен. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР