По-добър избор от Бойко Рашков не бихме могли да пожелаем

По-добър избор от Бойко Рашков не бихме могли да пожелаем ...

Бивш МВР шеф: Изборът на Рашков е много добър


По-добър избор от Бойко Рашков не бихме могли да пожелаем за МВР, обяви пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

"Изборът на Бойко Рашков начело на МВР е много добър, защото той е с висока правна квалификация, освен това той има и богат административен опит - освен че оглавяваше в миналото Националната следствена служба, беше и заместник-министър на правосъдието, депутат, шеф на Комисията на контрол над специалните разузнавателни средства, мисля, че по-добро нещо не бихме могли да пожелаем за МВР. Още по темата12 май 2021 19:30153Вярвам, че той ще се справи с всичко, което предстои във вътрешното ведомство", коментира Йорданов.

Той изрази убеденост, че местните шефове в МВР не правят изборите, но някои от тях биха могли да ги развалят по места, ако не се работи по отношение на купуването на гласове.

"Тук ми се струва, че не единствено уволнението на служители е решението на проблема, там, където нещата не са съвсем изяснени, аз бих пуснал съответния служител в отпуск, за да се види дали се намесва в изборите", коментира още Йорданов задачата на МВР да осигури честни и прозрачни избори.

На въпрос дали това е жест към президента Румен Радев – освобождаването от служба на Бойко Славчев, който е и основен свидетел по разследването за джиповете, което води към президентския секретар Пламен Узунов, Йорданов изтъкна: "Това може само да го мотивира още по-силно като свидетел, не му пречи да бъде свидетел по това разследване".

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg