По делото за извършеното на 02.02.2022 година убийство в село

...
По делото за извършеното на 02.02.2022 година убийство в село
Коментари Харесай

Арестуваха мъж за убийството на жена в село Божурица и още три лица за противозаконно влизане в чуждо жилище

По делото за осъщественото на 02.02.2022 година ликвидиране в село Божурица, обл. Плевенска, Окръжна прокуратура-Плевен притегли в качеството на обвинени и задържа за период до 72 часа четири лица: Б.И., на 22 години, за ликвидиране и за незаконно влизане в непознато жилище (престъпления по член 116, ал.1, т.4 от Наказателен кодекс и по член 170, ал.2 от НК); Т.Е., на 20 години, К.И., на 29 години, и Х.Х., на 36 години – за незаконно влизане в непознато жилище – закононарушение по член 170, ал.2 от Наказателен кодекс.

За закононарушението по член 116, ал.1, т.4 от Наказателен кодекс законът планува наказване „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, а за закононарушението по член 170, ал.2 – отнемане от независимост от една до пет години.

И четиримата обвинени са осъждани. Окръжна прокуратура-Плевен изиска от съда те да бъдат арестувани под стража.

Окръжен съд-Плевен одобри доводите на Окръжна прокуратура-Плевен, че въз основа на събраните доказателства досега може да се направи обосновано съмнение, че и четиримата обвинени са направили закононарушенията, за които са привлечени, както и че съществува действителна заплаха те да се укрият или да извършат други закононарушения, заради което постанови по отношение на тях най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд-Плевен предстои на неотложно осъществяване и може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд-Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР