По Дарик радио независимият депутат Явор Божанков посочи, че мандатът

...
По Дарик радио независимият депутат Явор Божанков посочи, че мандатът
Коментари Харесай

Явор Божанков: БСП има нулев шанс да реализира мандата frognews.bg

По Дарик радио самостоятелният народен представител Явор Божанков уточни, че " мандатът в ръцете на Българска социалистическа партия значи 0% късмет за сформиране на кабинет. ” Според него единствената алтернатива Българска социалистическа партия да сътвори кабинет е обединяване към по този начин наречената “хартиена коалиция ”. Единствено там има необятна допирна точка сред задоволително партии, върху която може да се гради съглашение. Въпреки това той регистрира, че ГЕРБ не биха имали интерес да влизат в сходен тип ръководство.

 
Божанков съобщи, че Българска социалистическа партия има силен интерес да се сформира държавно управление с този мандат, тъй като следва конгрес на партията, а " Нинова желае да задържи властови позиции ". ГЕРБ на собствен ред обаче вършат опит да се оправдават отвън страната и присъединяване в кабинет на Българска социалистическа партия няма да наподобява по-различно от това да се коалират с " Възраждане ", счита той. 

 

Независимият народен представител сподели, че опитите на ГЕРБ за реабилитация минават точно през устрема за контакт с Демократична България и заради тази причина сме станали очевидци и на обществено лобиране за връчване на третия мандат точно на тях. Затова надали можем да чакаме сформиране на кабинет с този мандат. Божанков уточни, че разчита хода на Румен Радев да даде третия мандат на БСП като ясно заявление, че се отива на нови избори. 

 

Божанков съобщи, че е уверен в правотата на тезата си за позициите му за Украйна и България би трябвало да поддържа нападнатата страна. Той отхвърли хипотезата, която се прекарва от " Възраждане " и негови някогашни сътрудници от парламентарната група на Българска социалистическа партия, че това би ни вкарало в директен спор с Русия. За борбата си с Костадин Костадинов и поисканата оставка на водача на " Възраждане " като ръководител на Комисията по политиките на българите отвън страната, Божанков разяснява, че той е несъответствуващ за тази позиция. Като образец даде отношението му към българския журналист Христо Грозев, който бе разгласен за търсене от Русия, при което той не е защитил ползите на български жител. 

 

Божанков продължи да открива прилики в държанието на " Възраждане " и Българска социалистическа партия и по тази тематика, а в допълнение съобщи, че те са работили идентично и при гласуването на Закона за домашното принуждение. Според самостоятелния народен представител България има тежък проблем с домашното принуждение, а Българска социалистическа партия по никакъв метод не се държи като европейска лява партия. Той съобщи, че в множеството случаи държанието им е подбудено от популистки подбуди и се слива с политиките на " Възраждане ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР