По данни на специализирана агенция на ООНКонфликти и COVID-19 са

...
По данни на специализирана агенция на ООНКонфликти и COVID-19 са
Коментари Харесай

45 000 000 по света са на ръба на глада

По данни на профилирана организация на Организация на обединените нации
Конфликти и COVID-19 са измежду аргументите

Броят на хората в света, които са на ръба на глада, е повишен до 45 милиона души в общо 43 страни. Тези данни разгласи през вчерашния ден Световната продоволствена стратегия (СПП) - профилирана организация на Организация на обединените нации за битка с глада по света.

Увеличението от началото на годината, когато на ръба на глада са били 42 млн. души, се дължи значително на оценката на продоволствената сигурност, съгласно която още три милиона души са изправени пред апетит в Афганистан, изясни СПП.

„ Десетки милиони хора са изправени пред бездна. Конфликти, климатичните промени и COVID-19 усилват броя на остро гладуващите “, съобщи изпълнителният шеф на СПП Дейвид Бийзли.

„ Цените на горивата се усилват, цените на храните се повишават, торовете са по-скъпи и всичко това подхранва нови рецесии като тази, която се разпростира в този момент в Афганистан, както и отдавнашни изключителни обстановки като в Йемен и Сирия “, добави Бийзли.

Според СПП разноските за попречване на глада в международен мащаб възлизат на седем милиарда $, спрямо 6,6 милиарда $, които са били нужни за задачата по-рано през годината. Традиционните източници на финансиране обаче са претрупани.

Семействата, които са изправени пред остра продоволствена неустановеност, са „ принудени да вършат опустошителни избори “, като омъжват децата си рано, изваждат ги от учебно заведение или ги хранят със скакалци, листа от диви растения или кактуси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР