По данни на редакцията министърът на въоръжените сили на Франция

...
По данни на редакцията министърът на въоръжените сили на Франция
Коментари Харесай

Франция предаде системи за ПВО Crotale на Украйна frognews.bg

По данни на редакцията министърът на въоръжените сили на Франция Себастиен Лекорню е съобщил за предаването на системите Crotale на Украйна в изявление за Le Journal du Dimanche.

 

Лекорню осведоми в изявлението, че Париж към този момент е трансферирал на Киев 18 самоходни артилерийски установки Caesar, както и ракети Milan и Mistral, към 60 бронетранспортьора VAB, противотанкови мини HDP-2A2, защитно съоръжение при положение на нуклеарна, биологична или химическа опасност, както и най-нови устройства за нощно виждане, съгласно изданието Klymenko Time. Искането на ВСУ за радари към момента се преглежда.

 

Лекорню разгласи желанията на Париж за доставките още в средата на октомври. В изявление за Le Parisien министърът на френските въоръжени сили сподели, че Франция разполага с 12 батареи Crotale, които би трябвало поредно да бъдат сменени във френската войска с противовъздушни системи Mamba, тъй че доставката на тези системи за Украйна да не води до намаляване на френската защита.

 

По-рано откривателят от парижката научна лаборатория SIRICE Пиер Грасет в изявление за седмичника Le Journal du Dimanche разясни, че Киев желае да получи системи с обхват до 120 км, които са способни да прихващат ракети с висока скорост и на огромна надморска височина, само че арсеналът на френската войска от тези оръжия е стеснен и предопределен за нейните потребности. Обсегът на системата за Противовъздушна отбрана Crotale е 12 км.

 

Crotale е френска зенитно-ракетна система с дребен обхват на деяние при всевъзможни метеорологични условия, предопределена за справяне с въздушни цели в диапазона на междинни, ниски и извънредно ниски височини. Може да се употребява както за противовъздушна защита на стратегически значими опорни пунктове, командни и контролни центрове, позиции за изстрелване на ракети, по този начин и за директно прикритие на бойни формирования на войските.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР