По-данни на ООН миналата година 89 000 жени и момичета

...
По-данни на ООН миналата година 89 000 жени и момичета
Коментари Харесай

ООН: Насилието над жени е достигнало най-високото си равнище от 20 години през 2022

По-данни на Организация на обединените нации предходната година 89 000 дами и девойки са станали жертва на домашно принуждение в световен мащаб. Насилието над дами е достигнало през 2022-а най-високото си ниво от 20 години.

В същото време Международния ден за битка се означи с шествия и митинги в редица страни.

Протестен протест се организира в турския мегаполис Истанбул. Най-голям брой убийства на дами и девойки - към 20 000 - са осъществени в Африка, следвана от Азия. Проблемът е сериозен и в значително европейски страни.

В Испания 52 дами са убити за първите 10 месеца на тази година, като към този момент са надминали индикаторите на предходните три години. 50 хиляди дами са под полицейска отбрана.

В Италия от началото на годината 87 дами са станали жертва на домашно принуждение, от тях 55 са убити от актуалните си или някогашните си сътрудници. Наскоро страната се оказа разтърсена от убийството на. В италианския Сенат с рядко единогласие беше признат законопроект за предварителна защита на домашното принуждение.

" Всеки загубен живот е апел за деяние - за превъзмогване на неравенствата и използване на правораздаването, тъй че нито една жена или момиче да не се опасява за живота си поради пола си ", подчертаха от Организация на обединените нации.

У нас имаше проведени шествия в четири града на страната под наслов „ Нито една повече ”.

Организатори са колективът „ Феминистки мобилизации ” и други цивилен организации. Целта е да бъде показана взаимност към всички девойки и дами, претърпели или станали жертва на принуждение.

В София стачкуващите се събраха пред Съдебната палата. По данни на уредниците от началото на годината най-малко 20 дами са изгубили животите си в резултат на домашно принуждение или принуждение, подбудено по сексуален симптом.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР