По данни на Европейската полицейска служба () е ключовата държава

...
По данни на Европейската полицейска служба () е ключовата държава
Коментари Харесай

Европол: Северна Македония е ключова по пътя на афганистански хероин към Европа

По данни на Европейската полицейска работа () е основната страна на Балканите, която всички считат за единствената точка за разпространяване на в Европа. Това отбелязва скопското електронно издание „ Слободен щемпел “, представено от Агенция " Фокус ".
Тъй като географското местонахождение разрешава връзка с пет страни, т.е. България, Турция, Косово, Сърбия и Албания, Северна Македония е маркирана като съществена точка на основния хероинов път. По-голямата част от хероина се внася контрабандно в Швейцария и Нидерландия, защото там има и максимален брой консуматори на този тип дрога.
 В Турция афганистански опиат се преработвал в хероин за доставка в Eвропа и Русия В Турция афганистански опиат се преработвал в хероин за доставка в Eвропа и Русия
Турски лаборатории преработват афганистански опиат в хероин за доставка в Европа и Русия. Това декларирал шефът на съветската Федералната...
Според Европол македонските контрабандисти преопаковат и съхраняват огромни количества хероин, идващи от Турция, за по-нататъшна контрабанда в страни от Западна и Централна Европа.
Експертни данни демонстрират, че първите директни доставки от Афганистан са регистрирани през 2010 година Престъпните групировки от Западните Балкани купуват съществено огромни количества хероин непосредствено от тази страна. Според Европол доста количество от дрогата влиза в Албания през Северна Македония, по-точно в Елбасан. В този град, който е четвъртият по величина в страната, остава малко количество опиати. По-голямата част от тях потеглят по пътя към Европа.
Припомня се, че в Елбасан живее огромна македонска общественост. Именно този град и Северна Македония са основните точки за разпространяването на хероин в Италия.
В Европа противозаконната търговия с хероин се е нараснала доста през последните години. Всеки ден полицията в Европейски Съюз изземва над 1000 кг.
 В Европол нарушават разпоредбите за персоналните данни? В Европол нарушават разпоредбите за персоналните данни?
Правоприлагащата организация на Европейския съюз – Европол, евентуално е обработвала голям брой персонални данни в нарушаване на личните с...
Афганистан е главен производител на хероин. Само през 2019 година са създадени над 400 тона от опиата и се счита, че в Европа се употребяват 150 тона от него. Междувременно пътищата за трафик на хероин се диверсифицират и в множеството случаи се употребяват т.нар Балкански и Северен маршрут, съгласно отчета на Европол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР