По данни на DigiTimes, производителите на смартфони, базирани на Android,

...
По данни на DigiTimes, производителите на смартфони, базирани на Android,
Коментари Харесай

Производителите на Android-смартфони не могат да копират Face ID

По данни на DigiTimes, производителите на смарт телефони, основани на Android, не бързат да слагат в своите устройства скенери на лицето. Това е обвързвано с недостига на тези датчици, както и с тяхната висока цена.

Източници от веригата на доставчиците на съставни елементи оповестяват за изданието, че цената на аналога на Face ID е към 60 $, а технологията непрестанно се доработва както хардуерно, по този начин и софтуерно. Добавянето на лицев скенер в смарт телефоните от множеството компании в днешно време се преглежда като нецелесъобразна инвестиция със подозрителен резултат.

Производителите смятат за по-перспективна друга технология за идентификация на потребителите — четецът на пръстови отпечатъци, който е вграден в екрана на смарт телефона. Първите устройства с такива скенери бяха показани на ревюто MWC 2018 и може да се чака, че през идващите месеци ще бъдат показани още няколко сходни модела.

По-рано стана известно, че компанията Apple е монополист в региона на публичните поръчки на датчици за лицеви скенери, а за останалите производители на смарт телефони, тези датчици ще станат налични след две години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР