По данни на българското посолство в Делхи, към момента няма

...
По данни на българското посолство в Делхи, към момента няма
Коментари Харесай

МВнР: Няма пострадали българи при влаковата катастрофа в Индия


По данни на българското посолство в Делхи, все още няма информация за потърпевши български граждани при снощната злополука на два пътнически влака в индийския щат Одиша.

Министерството на външните работи поддържа контакт със задграничното ни посланичество в Делхи и следи обстановката.

 

Над 280 души са починали и към 900 души са ранени при злополуката на два пътнически влака в индийския щат Одиша – най-смъртоносният железопътен случай в страната от повече от десетилетие.

Генералният шеф на противопожарните служби на Одиша, сподели, че " избавителната работа към момента продължава " и има " доста съществени пострадвания ".

Над 200 коли за спешна помощ са на мястото на произшествието в регион Баласор в Одиша. Армията също е мобилизирана да оказва помощ при изваждането на тела и търсенето на оживели.

 

 

 
Много драматичен железопътен случай в Баласор. Железопътната полиция в Тамил Наду подхваща всички ограничения за съгласуваност сред железниците и администрацията. Оказваме цялата нужна помощ на фамилиите на потърпевшите, когато се свържат с нас.
Сандийп Митал – полицейски началник 

Инцидентът е станал на към 220 км югозападно от Калкута. Експресен пътнически трен, пътуващ от Бангалор до Ховрах в Западен Бенгал, дерайлирал и се блъснал в различен трен, който пътувал от Калкута до Ченай. Поне 12 вагона от първия трен са излезли от релсите и парчета от тях са паднали върху прилежащите релси, където се е движила втората комбинация.

Според някои информации, в злополуката е взел участие и трети, товарен трен. Причината за злополуката се проверява.

На засегнатите се оказва " цялото допустимо подпомагане ", съобщи министър председателят на Индия Нарендра Моди.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР