По данни на американския Институт за изследване на войната на

...
По данни на американския Институт за изследване на войната на
Коментари Харесай

ISW: Украинската армия атакува в поне четири района на фронта

По данни на американския Институт за проучване на войната " на 10 юни украинските сили са провели контранастъпателни интервенции в най-малко четири региона на фронта ": в Луганска област - в региона на Белогоровка; Бахмут; до границата на Донецка и Запорожка област; в западната част на Запорожка област.
 
Институтът (ISW) отбелязва, че съгласно съветски източници " украинските сили са имали тактически преимущества при провеждането на нощни набези, с помощта на доставена от Запада техника и съоръжение с превъзхождащи оптични системи за нощно виждане ".
 
В Запорожка област съветската войска се пази от украинските офанзиви, като разчита на три съществени съставния елемент: ранно разкриване и заличаване на украинските щурмови формирования, масирано потребление на противотанково оръжие и компактно миниране на териториите пред отбранителните позиции.
 
Това е в сходство с отбранителната теория на съветската войска, която планува, че задачата на първия ешелон на защитата е да отблъсне или забави атакуващите сили, до момента в който вторият ешелон би трябвало да контраатакува при положение на пробив от страна на настъпващия зложелател.
 
Според ISW защитата сега се води от най-боеспособните елементи, с които разполага съветската страна. По данни на института украинската войска е отбелязала лек прогрес в окупираните от руснаците позиции край град Орехов в Запорожка област.
 
Анализаторите означават също, че украинската войска е принудена да работи в извънредно неподходяща военно-стратегическа обстановка. Украинците би трябвало да атакуван фронтално добре готови съветски позиции, освен това - без предимство по въздуха.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР