По-чисти пътни превозни средства за по-дълго време с цел подобряване

...
По-чисти пътни превозни средства за по-дълго време с цел подобряване
Коментари Харесай

Евро 7: Парламентът прие мерки за намаляване на емисиите от автомобилния транспорт

По-чисти пътни транспортни средства за по-дълго време за възстановяване качеството на въздуха
По-ниски гранични стойности на излъчванията на отработени газове за рейсове и камиони
Нови ограничения за ограничение на излъчванията на частици от гуми и спирачки и за увеличение на издръжливостта на батериите
Eкологичен паспорт на транспортно средство съдържа информация за екологичните характерности
В сряда евродепутатите утвърдиха новите правила на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията от леки коли, микробуси, рейсове, камиони и ремаркета.

С 297 гласа „ за “, 190 гласа „ срещу “ и 37 гласа „ въздържал се “ Парламентът одобри постигнатото съглашение със Съвета по отношение на регламента Евро 7 (одобряване на вида във връзка с излъчванията и контрол на пазара на моторни транспортни средства). Превозните средства ще би трябвало да дават отговор на новите стандарти за по-дълго време, като подсигуряват, че ще останат по-чисти през целия си витален цикъл.

Намаляване на излъчванията, увеличение на издръжливостта на батериите

За леките коли и микробусите ще се запазят актуалните условия Евро 6 за тестване и граничните стойности на излъчванията на отработили газове. За рейсовете и камионите ще се ползват по-строги гранични стойности за излъчванията на отработили газове, измерени в лаборатории и в действителни условия на шофиране, като в същото време се запазят актуалните условия за тестване Евро VI.

За първи път стандартите на Европейски Съюз ще включват гранични стойности на излъчванията на спирачни частици (PM10) за леки и лекотоварни коли и минимални условия за експлоатационните характерности за продължителност на акумулаторните акумулатори в електрическите и хибридните коли.

По-добра информация за потребителите

За всяко транспортно средство ще бъде възложен екологичен паспорт на транспортно средство, който съдържа информация за екологичните индикатори сега на регистрацията (като пределни стойности на излъчванията на замърсители, излъчвания на CO2, разход на гориво и електрическа енергия, пробег в електрически режим на задвижване, продължителност на батерията). Ползвателите на транспортни средства също ще имат достъп до настояща информация по отношение на разхода на гориво, положението на редовност на акумулаторните акумулатори, излъчванията на замърсители и друга съответна информация, генерирана от бордовите системи и сензорите.

Цитат

Докладчикът Александър Вондра (ЕКР, Чехия) съобщи: „ Успешно постигнахме баланс сред екологичните цели и жизненоважните ползи на производителите. Искаме да осигурим достъпността на новите по-малки коли с мотори с вътрешно горене за националните клиенти и в това време да дадем опция на автомобилната промишленост да се приготви за предстоящата промяна на бранша. Европейски Съюз ще обърне внимание и на излъчванията от спирачките и гумите и ще подсигурява по-голяма устойчивост на батериите “.

Следващи стъпки

Съветът следва също публично да утвърди съглашението, преди то да може да влезе в действие.

*Източник: europa.eu
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР