По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще

...
По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще
Коментари Харесай

Днес във Варна очакваме валежи от сняг, обявиха Оранжев код за опасно време

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад, който денем ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0°-3°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала.

Жълт код за рисково врем е разгласен ан територията на област Варна - ще вали сняг и ще духа сдържан и мощен най-вече северен вятър и ще има виелици и навявания. След обяд явленията ще отслабват.

За крайбржието кодът е оранжев поради мощен вятър - със скорост 20-24 м/сек (9 по Бофорт), с пориви 25-30 м/сек (10-11 по Бофорт). Вълнение на морето 4-5 бала.

Най-студено на 6 февруари е било през 1956 година, когато са измерени рисковите -15.6 градсуа, а най-топло е било през 1970 година - 18.4 градуса над нулата.

Преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. След обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират и облачността ще се раздира. Най-късно преваляванията ще спрат в крайните източни региони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан. Ще продължи да нахлува леден въздух и оптималните температури ще са сред минус 1° и 4°.

Атмосферното налягане бързо ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен до плевел вятър от север-североизток, който последователно ще стартира да отслабва. Максимална температура на 1200 метра - към минус 7°, на 2000 метра – минус 12°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР