По бюджета ще познаем следващото правителство, коментира пред БНТ бившият

...
По бюджета ще познаем следващото правителство, коментира пред БНТ бившият
Коментари Харесай

Николай Василев: По бюджета ще познаем следващото правителство

По бюджета ще познаем идващото държавно управление, разяснява пред Българска национална телевизия някогашният стопански министър Николай Василев. По думите му парите в страната не са свършили напълно.

„ Имахме години с остатъци, само че това завърши преди много време. Смятам, че когато страната харчи доста, тя прахосва тези пари и не се мисли отсега нататък ", предизвести Василев. Той подсети, че преди 25 години страната също е била в огромна рецесия и тогава заплатите са се измервали с по няколко $.

„ Скоро междинната заплата ще доближи 1000 евро. Безработицата клони към нула. Това въобще не е голяма криза и меланхолия ”, счита някогашният стопански министър. Според него, в случай че няма постоянни държавни управления, може да стане доста по-голяма рецесия.

„ Аз съм уверен, че страната е по-добре да се ръководи без дефицити и задължения, когато няма потребност за това ”, посочи Василев. Той дефинира последните години като фискално безотговорни и моли това да се спре. Според някогашният министър данъчната политика не би трябвало да се трансформира.

„ Безвремието, в което беше страната година и половина, забави приемането на Плана за възобновяване с към година. Прогнозата ми е, че огромни планове до края на тази година няма да се осъществят, а ще „ запълваме дупки ”, посочи икономистът. Той акцентира, че по-голямата част от българите считат, че е по-добре да има някакво постоянно държавно управление, в сравнение с никакво.

„ Поредица служебни държавни управления не могат да ръководят съществено страната ”, означи Василев.

За възможностите за ново държавно управление той разяснява, че нямат никакво значение нещата, които след 5 години няма да имат значение.

„ Смятам, че би имало сполучливо държавно управление и с първи, и с втория мандат. Партиите би трябвало да знаят, че техният електорат няма да ги изрита, в случай че влязат в коалиция, само че е по-зле да не влязат в никаква коалиция ”, посочи Василев. Той си изяснява представянето на Има Такъв Народ на вота с това, че партията не е съумяла задоволително добре да изясни за какво напусна предното държавно управление.

„ Според мен го напуснаха, тъй като не беше задоволително положително “, уточни Василев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР