По българското Черноморие проверките срещу дивото къмпингуване ще продължат и

...
По българското Черноморие проверките срещу дивото къмпингуване ще продължат и
Коментари Харесай

Продължават проверките срещу дивото къмпингуване

По българското Черноморие инспекциите против дивото къмпингуване ще продължат и през този летен туристически сезон. Това съобщи пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова.

" Не знам за какво тези, които къмпингуват, считат, че са отвън закона и не би трябвало да бъдат проверявани. Да, и това лято ще има инспекции. Не знам за какво едни хора мислят, че могат да къмпингуват и да не бъдат обезпокоявани ", изрично съобщи министърът и добави, че и къмпингуващите са жители, и те като такива трябвало да бъдат проверявани, както се ревизират всички.

Ангелкова напомни, че съществуващата сега регулация безусловно не разрешава на хората да обтегнат палатка на пясъка на плажа. По думите на министъра обаче в гората до плажа нямало проблем, тъй като там било нерегулирано, или най-малко към този момент.

" Съгласно наредбата в Закона за туризма това също би следвало да е неразрешено, само че не е написано в закона. Важно е да се откри този баланс и да бъде контролирано ", изиска Ангелкова.

В момента по регулацията, която съществува по отношение на къмпингуването, за къмпинга надали не би трябвало да има позволение за хотел, както туристическият министър сама дефинира.

Относно проблема с " Корал " туристическият министър сподели: " Следим всичко, обвързвано с туризма. Той е основен приоритет за нас. "

" Всяко лято сме в един и същи проблем с " Корал ". По време на втория мандат на кабинета " Борисов 2 " и трите плажа - " Иракли ", " Карадере " и " Корал " се извадиха от концесионерския лист ", съобщи още Ангелкова.

Стана ясно, че в страната има 14 плажа със наследник байрак. По думите на Ангелкова това е огромно достижение. " Чадърите на всички места са разнообразни. Чакаме началото на сезона, с цел да обявим на нашия уебсайт какви ще са цените. И това лято всички концесионери и наематели са в правото си да оферират всевъзможни аксесоари, само че нямат право да задължават плажуващите да ги употребяват ", съобщи министърът.

Министърът уточни и че министерството на туризма няма никакви пълномощия във връзка с шума в заведенията по Черноморието. Относно законопроекта на вицепремиера Валери Симеонов Ангелкова съобщи, че в случай че планът стане закон, той ще би трябвало да се извършва прецизно, както всички закони в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР