По български език и литература учениците са изкарали средно 70,5

...
По български език и литература учениците са изкарали средно 70,5
Коментари Харесай

Средна оценка ”много добър” на националното външно оценяване на четвъртокласниците

По български език и литература учениците са изкарали приблизително 70,5 точки от 100, като резултатът е съпоставим с този от предходната година.

 

Повишение със 7 точки спрямо предходната година има при междинния резултат по математика, който е 64,4 от 100 точки.

 

По скалата за преобразяване на точките в оценки,  резултатът и по двата предмета е " доста добър ".

 

Анализът демонстрира, че учениците имат по-добри знания по български език и литература  в сравнение с по математика.

.

Преобладават учениците, получили доста добра и отлична оценка, като по математика това са 57,14 %, а по български език и литература – близо 72%.

 

С близо 300 повече от 2022 година са изпитните работи, оценени с оптимален брой точки – 1707. 9906 възпитаници са с отлични оценки и по двата предмета, което е с 33% повече спрямо предходната година. 64 възпитаници са с оптимален брой точки – 100, по едно и също време и на двата изпита, а с 0 точки – 31 възпитаници. С по две слаби оценки са към 5% от четвъртокласниците.

 

.

На изпита по български език при креативната задача учениците  са неуверени да предадат прочувственото положение на героите и се затрудняват да слагат заглавие.

По математика най-големи усложнения четвъртокласниците са срещнали при намирането на  изчезнала цифра в израз, обвързван със събиране на четирицифрени цифри.

 

В групата с най-високи резултати са София-град, Смолян, Пловдив, Варна, Благоевград и Перник. Добре се показват и четвъртокласниците от Плевен. Сред районите с най-ниски резултати за поредна година са Кърджали и Сливен.

.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР