По-активното полицейско присъствие в малките населени места в пловдивска област

...
По-активното полицейско присъствие в малките населени места в пловдивска област
Коментари Харесай

Допълнителни полицаи в помощ на жителите на малките населени места в Пловдивско

По-активното полицейско наличие в дребните обитаеми места в пловдивска област е водещ приоритет на управлението на дирекцията на Министерство на вътрешните работи като мярка за противопоставяне на стандартната престъпност, осведомят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сформираните мобилни екипи от чиновници на престъпна и охранителна полиция не престават по график да се срещат с жителите и представителите на локалната власт в отдалечените общини, с цел да се осведомят за настоящи проблеми и да одобряват сигнали за закононарушения. Паралелно на тази към този момент одобрена процедура, по предписание на шефа ст. комисар Йордан Рогачев, от 12 август автопатрули на Първо и Пето районни ръководства и районните ръководства в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря правят непрекъснати обходи в обитаемоте места на обслужваната територия и реагират неотложно при открити нарушавания.

Новосъздадената организация има за цел да се разшири обсегът на посещаваните обитаеми места от полицейски чиновници, с цел да се подсигурява спокойствието на хората и обезпечи сигурността на придвижването в региона. В първичния й стадий, от 12 до 19 август, са образувани 52 спомагателни полицейски екипи, които са посетили общо 119 обитаеми места. Проведени са 104 срещи с кметове или кметски наместници и 288 - с поданици. Получени са 4 сигнала, по които са подхванати нужните законови ограничения. Проверени са общо 691 лица и коли. В 115 случаи е взето административно отношение. Образувани са две досъдебни производства. С полицейски заповеди са били арестувани двама души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР