По 300-400 лв. дава за пиротехника на Нова година средностатистическият

...
По 300-400 лв. дава за пиротехника на Нова година средностатистическият
Коментари Харесай

400 лв. плаща за пиратки на Нова година средният българин

По 300-400 лева дава за пиротехника на Нова година средностатистическият българин. Това заяви пиротехникът Светозар Христов в студиото на България он еър. 

Няма да има безсистемно потребление на фойерверки и пиратки в София за Нова година. Това може да стане единствено от 18:00 часа на 31 декември до 02:00 часа на 1 януари.

" Пиротехниката е безвредна, когато се употребява както би трябвало. Търговците, които продават фойерверки, са задължени да има напътствие на български език. Всяка година случаите понижават, само че въпреки всичко ги има. На етикета написа какъв е периметърът на разпространяване на светлина. Въпреки това огромно многообразие на пазара има хора традиционалисти, които си вършат лични бомбички ", изясни Светозар Христов.

По думите му новите фойерверки не са от картон, предпазени са фабричен с фолио, само че въпреки всичко би трябвало да се слагат на изсъхнало.

Той уточни, че пиротехниката за 50-60 лева се причислява към нискобюджетната, нормално разноските вървят до 300-400 лева за средностатистическия българин.

" Целият звук, за който се приказва, е в границите на 5 минути. Пиротехниката е позволена за импорт, за продажба в магазините. Хората, които продават, вървят на специфични курсове, позволена е за закупуване, няма възбрана за продажба, само че има възбрана за приложимост, няма логичност. По-трудно се дават разрешителни за предприятия ", разяснява още Христов.

Той показа, че има куче - немска овчарка, което също се плаши, само че в границите на 1-2 минути. Пиротехникът изясни, че това е третото му куче, първите две не са се страхували, тъй като още от дребни са привикнали на мощни звукове. Според него, в случай че се приучи кучето от малко, то привиква със звука от зарята.

Миналата година имаше санкции от 500 лева до 2000 лева за нерегламентирано потребление на пиратки и фойерверки.

Христов изясни, че наредбата на общината беше свалена в съда от компаниите вносители, само че преди изборите за ново ръководство тя беше преиздадена със старите текстове и сега отново важи. " Отново има санкции и непотребни писма ", съобщи пиротехникът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР