По 13 000 евро на човек – такива са били

...
По 13 000 евро на човек – такива са били
Коментари Харесай

Поръчкови убийства и нападения посред бял ден - какво се случва в Швеция?

По 13 000 евро на човек – такива са били сумите, платени на трима младежи в Швеция, с цел да извършат три убийства, написа немската социална медия ZDF. Предполагаемите членове на незаконната тайфа са изправени пред съда. 16-годишен юноша и двама негови другари са упрекнати за убийството на един мъж и две дами. Поръчителят, съгласно полицията, е шeф на тайфа.

В Швеция в последно време убийства се правят и измежду бял ден, като да вземем за пример на 10 април, написа немската социална медия и показва следния образец: 39-годишният Микаел Яницки бил погубен в един подлез пред очите на 12-годишния си наследник, с който отивали на басейн.

" Имам чувството, че незаконните кланове са взели властта, а ние като че ли би трябвало да се съобразяваме с тях ", споделя сестрата на убития Анета Демир. Жената изрича и мнение, че наказванията за нарушителите не са задоволително съществени.

В подлеза, през който са минавали бащата и синът, постоянно се продавали опиати и бащата евентуално е потърсил сметка за това на няколко младежи. Полицията неотдавна е задържала 18-годишен юноша с иракски генезис, обвинен за убийството, по време на което е бил на 17 години. Повече сведения за следствията към този момент няма, оповестява ZDF, представена от DW.

Дълго време насилието от страна на юношески банди бе считано за феномен в така наречен проблематични квартали в огромните шведски градове, в които живеят най-вече мигранти, показва още немската обществено-правна медия.

Но в това време насилието е на всички места. Статистически видяно излиза, че в през последните години съвсем всеки ден в Швеция е умирал по един човек от принуждение с огнестрелно оръжие. Спрямо броя на популацията това е рекордно равнище, каквото не се среща на никое място другаде в Европа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР