По 100 милиона месечно ще си разпределят политици, комисионери и

...
По 100 милиона месечно ще си разпределят политици, комисионери и
Коментари Харесай

Xepo Мустафа наднича зад аферата с газа

По 100 милиона месечно ще си разпределят политици, комисионери и участници В новата скица, по която ще се доставя газ в Бьлгария. Тя е одобрена от премиера и от кръгове, свързани с американското посолство В България. Именно американците са убедили премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев да откажат заплащане на съветския газ по новата скица, поискана от Владимир Путин. Идеята на американците е доставките да минават през медиатор, който да отделя от комисионите за властта, тъй като е ясно, че се задават избори и са нужни доста пари.

В края на март Путин подписа декрет, съгласно който Всички „ вражески страни " би трябвало да заплащат за газа В рубли. Спирането на газа за България на 27 април провокира трус в страната, от бизнеса оповестиха, че стопанската система блокира, а инфлацията ще се трансформира В стихия. В същото време Асен Василев невъзмутимо изясни, че недостиг на синьо гориво няма да има, тъй като държавното управление е създало явен проект за деяние. Само пропусна да конкретизира, че този проект планува сред 30 и 40 на 100 по-скъпо синьо гориво, тъй като доставките ще минават през медиатори. По най-груби сметки комисионите ще са към 100 милиона лв. месечно.

Междувременно „ Булгаргаз " заяви, че навръх 26 април, когато сме известени от съветската страна за прекъсване на доставките, служителите са били готови и стремително са поискали предложения от 12 търговци на газ. Класирани са седем предложения от трима снабдители при аршин „ най-ниска доставна цена ".

Вече изтече информация, която Властта не опровергава, че новият снабдител ще е „ МЕТ Енерджи Трейдинг България ", част от швейцарската група MET. Оказва се, че още преди месец тази компания е резервирала потенциали на терминала на регазификация на Втечнен газ В Гърция до края на годината. Как са разбрали, че българското държавно управление ще откаже да заплаща на „ Газпром " по новия ред?

Каква е ролята на сегашния началник на „ Булгаргаз " Людмил Йоцов, който преди този момент е заемал висок пост в MET?

И за какво самата държавна компания не е резервирала нужните количества синьо гориво, вместо да търси медиатори?

Появи се версията, че въпросната MET е прокси на Путин и е под мощното въздействие на унгарския министър председател Виктор Орбан. Източниците на „ филтър " обаче считат, че това е по-скоро илюзия, тъй като същинските идеолози на схемата се намират зад океана, техните представители населяват постройката на ул. „ Козяк " 16 в София, а в схемата има и съветски предприемачи. Не бива да забравяме за топлите Връзки сред премиера Кирил Петков и хората от „ Ла, България " и фондация „ Америка за България ".

Запознати настояват още, че в новата скица е включен и Сашо Дончев, който от години е в газовия бизнес и смени съветските с американските господари. През 2021 година той продаде 50% от компанията „ ОВергаз Инк " на американската Linden Energy Ltd. По този метод Linden заменя „ Газпром " В „ Овъргаз ". Договорът е парафиран по Време на форума „ Три морета ", а измежду присъстващите са дипломат Херо Мустафа и тогавашният министър на стопанската система Кирил Петков.

източник: вестник. Филтър

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР