Пльок, пльок, пльок… в чашата ти падат точно три ледчета,

...
Пльок, пльок, пльок… в чашата ти падат точно три ледчета,
Коментари Харесай

Юли пристига - сочен като диня и с осанка на богиня

Пльок, пльок, пльок… в чашата ти падат тъкмо три ледчета, разплискват леко анасоновата течност, изпотяват прелестно стъклото, а пръстите ти шарят нагоре-надолу, чакайки нещо. Но какво?

Да, аз знам доста добре какво чакаш. Не искаш да си го признаеш, само че е реалност - ти чакаш Юли. Но бъди спокойна, блага. Юли постоянно идва - парещ като любов, апетитен като любеница и с външност на богиня.

 лято жена любеница Istock

Юли съмнително доста наподобява на теб. Смее се като дете, има сладоледен усет, постоянно леко закъснява, само че въобще не се стеснява да се развихри, когато дойде. Понякога бушува от вълнение  като море, от време на време е като спокойна полянка, скрита нейде в планината. Сутрин е безоблачен и ни дава обещание света, а следобяд е буреносен и леко ядосан.

Такъв си е Юли, такава си и ти. Безкомпромисна, лятна, изпълнена с фантазии, създаваща мемоари. Отпий умерено от чашата, Юли към този момент е тук. И ще остане с нас 31 дни. 31 дни с по-дълги вечери, с паднали презрамки на ефирни летни рокли, с пясък на всички места и с никакво бързане.

 лято жена любеница Istock

Юли е за концерти навън, ледени коктейли и нови мемоари със остарели другари. Юли е пикът на лятото - най-хубавото, което може да се случи! Юли е тук, с цел да ни напомни какво е да сме безгрижни като деца. Да ядем розови домати и сирене и да не ни е боязън, че ще се изцапаме или че ще си ожулим сърцата. 

Юли е парещ и целият мирише на лято, на това плажно масло, с което постоянно ще свързваш летата. През Юли би трябвало да сме по бански, боси и щастливи. Най-вече щастливи. Защото нищо друго няма значение, изключително през ЮЛИ!

Здравей, Юли! Бъди несравним!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР