Плувецът Цанко Цанков, който спечели победа при преплуването на Гибралтарския

...
Плувецът Цанко Цанков, който спечели победа при преплуването на Гибралтарския
Коментари Харесай

Плувецът Цанко Цанков разказа за победата си в Гибралтар

Плувецът Цанко Цанков, който завоюва победа при преплуването на Гибралтарския пролив се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Днес Цанко Цанков, който е почетен жител на Бургас, получи грамоти за достижението си. Една от името на кмета, а другата от локалния парламент.

Цанков описа, че първичната дата за осъществяване на надпреварата 4 септември, е била отсрочена с два дни поради неприятно време в протока. На 6 септември е даден старт, само че след малко време поради мощно океанско течение, застрашаващо живота на участниците, надпреварата е било прекъснато. Новата оповестена дата за провеждането му е била 9 септември.

" Конкуренцията бе доста мощна. Първоначално поведе френският участник, който даде положително движение. Той обаче бе решил да употребява костюм единствено за долната част от тялото, с цел да има по-свободни придвижвания с ръцете. Това се оказа неточност, тъй като по маршрута ни се редуваха топли и доста студени сектори. Така французинът получи рецесия и се отхвърли. Първи на мароканския бряг стигнах аз, а на второ и трето място се класираха американец и италианец. Много ми оказа помощ това, че бях избрал цялостен костюм, с цел да мина сполучливо през студените сектори ", сподели Цанков.

Той  е приключил преплуването с резултат 3 часа и 56 минути. От физическото изпитание, през това време е свалил 2 кг персонално тегло.

Световният връх за надпреварата в Гибралтар е 3 часа и 36 минути.

Цанков сподели, че упоритостта му е някой ден да се върне и да добави към достиженията си освен първото място, а и най-хубавия резултат от тази конкуренция.

" Още един път благодаря за вашата поддръжка! Без нея нямаше да реализира тази своя фантазия ", съобщи Цанко в кабинета на кмета.

Стана ясно, че бургаският плувец е предложил кандидатурата на Бургас за хазаин на съревнование от Световната купа по плуване в открити води. Кметът Димитър Николов поддържа концепцията и Община Бургас ще изпрати подкрепящо писмо до Световната федерация в този спорт.

В момента завършва обработката на филм за присъединяване и успеха на Цанко в Гибралтар. Когато е подготвен, той ще има и своята специфична бургаска премиера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР