Плувецът Петър Мицин получи приза Спортен Икар на Фондация Български

...
Плувецът Петър Мицин получи приза Спортен Икар на Фондация Български
Коментари Харесай

Петър Мицин получи приза Спортен Икар за 2023 година

Плувецът Петър Мицин получи наградата " Спортен Икар " на Фондация " Български спорт " за 2023 година.


18-годишният Мицин сложи международен връх за юноши на 400 метра свободен жанр, като завоюва три европейски трофеи при юношите (200, 400 и 800 метра свободен стил), както и златото на Стария континент на 400 метра свободен жанр при младежите до 23 години. На международното състезание за юноши той стана първенец на 400 метра свободен жанр и взе сребро на 800 метра свободен жанр и на 200 метра бътерфлай.

Мицин има и сигурни две олимпийски квоти за Игрите в Париж 2024 на 400 и на 800 метра свободен жанр.

Фондация " Български спорт " отличи спортисти в осем категории. Церемонията почете ръководителят на БОК Стефка Костадинова, доста международни и олимпийски първенци и медалисти, както и митове на българския спорт.

Отбор на годината стана националният отбор на България по шахмат за дами, който завоюва европейската купа в Будва (Черна гора) през предишния месец.

Носителят на " Спортен Икар " на 2022 година Александър Везенков получи наградата за впечатляващо показване, откакто през лятото беше определен за Най-полезен състезател (MVP) на сезона в Евролигата по баскетбол, след което мина в тима на Сакраменто от НБА.

За " Достойно показване " беше отличен националът по ски алпийски дисциплини Алберт Попов, а за " Шампионско дългоденствие " олимпийската вицешампионка по спортна пукотевица от Токио 2020 Антоанета Костадинова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР