Пловдивско училище премина изцяло онлайн за всички класове от 1.

...
Пловдивско училище премина изцяло онлайн за всички класове от 1.
Коментари Харесай

Започна се! Пловдивско училище премина изцяло онлайн

Пловдивско учебно заведение мина напълно онлайн за всички класове от 1. до 12. поради обезпокоително повишаване на броя болни възпитаници и учители. С наставление на Регионалната здравна ревизия през днешния ден и на следващия ден в СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ образователните часове се организират единствено от разстояние в електронна среда, като са понижени на 20 минути за начален стадий, на 30 в прогимназиален и на 35 в гимназиален.

Директорката Ирена Душкова не пожела да разяснява стиуацията.

Към момента няма друго пловдивско учебно заведение, за което да са подхванати такива ограничения, сподели зам.-шефът на РЗИ доктор Аргир Аргиров. Не са постъпили и други претенции за превключване.

По данни на Регионалното ръководство на образованието няма смяна във връзка с ограниченията в образователните заведения в цялата Пловдивска област. Както „ Марица “ писа, от понеделник до края на тази седмица в 6 общини онлайн учат класовете от 5. до 12., като се изключи 7., 10. и 12. На учебно заведение присъствено там са учениците от 1. до 4. клас. Тази организация важи за всички учебни заведения в общините Пловдив, Карлово, Сопот, Куклен, Раковски и „ Родопи “. Ротация на същия принцип бе въведена и в още 9 обособени образователни заведения поради епидемиологичната обстановка там: учебните заведения в Маноле и Бенковски в община „ Марица “, ОУ „ Петър Бонев “ в Перущица, първомайските ОУ „ Георги Караславов “ и ПГСС „ Васил Левски “, образователните заведения в Караджово и Поповица в община Садово, а в Стамболийски – ОУ „ Отец Паисий “ и ОУ „ Христо Смирненски “ в Йоаким Груево.

От понеделник стартира изключителната почивка сред първия и втория образователен период, като учениците би трябвало да се върнат в клас на 7 февруари. Според обстановката към оня миг ще се преценя по какъв начин да стане това.

По данни на МОН от прекосяването към ротация двойно са намалели позитивните проби за коронавирус при проучването в учебно заведение ппез тази седмица. В същото време има растеж на позитивните проби измежду учениците от начален стадий, които останаха в класните стаи.

Според формалната статистика на Министерството на здравеопазването към днешна дата диагностицираните с COVID-19 учители в страната са 3,77%. Най-много са в област Стара Загора - 4,93%, а минимум в Разград - 1,24%.

Заразените с ковид непедагогически експерти са 2,4% приблизително за страната. Най-много са отсъстващите по тези аргументи в Благоевград - 3,83%, а минимум - в Кърджали - 0,47%.

Болните възпитаници са приблизително 1,27%. Най-голям е техният дял в София град - 1,99%, а минимален - в Кърджали - 0,3%.

Свързани вести След старта на ротацията: Два пъти по-малко възпитаници с позитивни тестове
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР