Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е отличен с награда на Годишните

...
Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е отличен с награда на Годишните
Коментари Харесай

ПУ с престижна национална награда

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е отличен с премия на Годишните национални награди по сигурност и здраве при работа за 2021 година, оповестиха от висшето учебно заведение. Дванадесетото издание на обичайния конкурс, проведен от фондация „Център за сигурност и здраве при работа“ с общителната поддръжка на ИА „Главна ревизия по труда“ (МТСП) – гр. София, се организира на 24 февруари 2022 година

Най-голямото висше учебно заведение в Южна България зае трето място в категория „Големи предприятия с над 250 заети лица – група 3“, в която попадат икономическите действия: хотелиерство и ресторантьорство, медико-социални грижи с настаняване, хуманно опазване на здравето, обучение, държавно ръководство, далекосъобщения и действия по обслужване на здания и озеленяване.

Наградата одобри доцент доктор Надя Чернева – зам.-ректор на университета с сектор интернационално съдействие, академична подвижност, връзки с обществеността и протокол. Доц. Чернева благодари за оценката и професионализма на учредителите на премиите като акцентира, че ПУ „Паисий Хилендарски“ е една от научно-образователните институции, справили се по допустимо най-хубавия метод с обезпечаването на безвредна и здравословна среда на работа в изискванията на пандемия от самото й начало (с обезпечаване на планова имунизация, прекосяване към образование в електронна среда, график на претовареност за административните звена, разкриване на медицински пункт за антигенни и PCR-тестове, прецизно съблюдаване на всички противоепидемични мерки). Тя изрази задоволството си от обстоятелството, че новата политика на академичното управление и персоналната ангажираност на ректора на университета проф. доктор Румен Младенов за образуване на експертно звено, фокусирано върху създаване на характерна просвета на работната среда и добра връзка, не е останала незабелязана.

Основната цел на самодейността е да бъдат отличени образците за положителни практики в региона на здравословните и безвредни условия на труд в България, както и да се насърчат дейностите, свързани с предварителна защита и надзор на рисковете на работното място, посредством интензивно включване на всички заинтригувани страни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР