Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Стойчо

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Стойчо
Коментари Харесай

Стойчо Асенов е задържаният за убийството в Пловдивско

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Стойчо Ангелов Асенов. Срещу него е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс – за умишленото ликвидиране на Георги Асенов, осъществено на 19.06.2023 година в с. Болярци, община Садово, област Пловдив.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение, за което Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Според юриста на 20-годишния мъж - Енко Найденов, не е налице умишленост на действието и добави, че обвиняването може да е по различен член от Наказателния кодекс - член 118 или член 119 - ликвидиране в положение на афект или при превишаване правата на неизбежна защита. Юристът напомни, че няколко часа преди нещастието двете семейства са се скарали, фамилията на обвинения се е отдръпнало в дома си и са се обадили на незабавния телефон 112.

Пристигналите служители на реда съставили сигнален протокол на другия жанр. Въпреки това, два часа и половина по-късно четирима души от предизвестената фамилия се въоръжили с колове и железни пръти и отишли в дома на Стойчо, където станало мелето.

Обвиняемият още при първичните разпити признал, че е намушкал с нож умрелия Георги, само че твърди, че се е опитвал да отбрани майка си. Самият Стойчо изиска да му бъде натрапен " домакински арест ".

Съдът реши, че от доказателствата по делото, събрани досега, може да се направи обосновано съмнение, че Стойчо Асенов е създател на закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража липсва заплаха от укриване, само че е налице заплаха от осъществяване на закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 29.06.2023 година от 10.00 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР