Пловдивският окръжен съд взе най-леката мярка подписка на шофьора Димитър

...
Пловдивският окръжен съд взе най-леката мярка подписка на шофьора Димитър
Коментари Харесай

Съдът пусна шофьора, който уби дете в Първенец

Пловдивският областен съд взе най-леката мярка „ подписка ” на водача Димитър Йовчев, който при злополука в сряда умъртви 11-годишно момиче Първенец. Съдът откри, че в настояването на прокуратурата не се сочат причини, обосноваващи съществуването на действителна заплаха от укриване или осъществяване на друго закононарушение. Освен това прокуратурата не е показала никаква норма, нито даже най-малко нормативен акт, нарушаването на които да е в причинно-следствена връзка с настъпилата вследствие на пътнотранспортното произшествие гибел, се споделя в претекстовете на съда.


Прокуратурата изиска задържане под стража за 56-годишния Димитър Йовчев, защото има заплаха да се укрие. Извършеното от него закононарушение е по несъобразителност, а за това законът планува наказване от две до шест години отнемане от независимост.

Йовчев пътувал с джипа си от Брестовица към Първенец, когато колата попаднала на огромен замръзнал сектор. Плъзнала се по леда, блъснала се в ограда и при рикошета блъснала детето и майка му. След злополуката близки на момиченцето пребиха Йовчев.

Адвокатът Кирил Николов опроверга всяка опция клиентът му да се опита да избегне правораздаването като уточни, че той е неосъждан, женен, с непрекъснат адрес и не е направил опит да избяга, даже като са го били. Оказа се, че злополуката е записана от камера, която се намира в региона. Николов изиска да бъде показан видеозаписа на случая или част от него. Съдията не почете настояването с претекста, че доказателството ще бъде прегледано от проверяващите в досъдебното произвеждане.
 Джип блъснал дете в пловдивското село Първенец Джип блъснал дете в пловдивското село Първенец
При пътен случай тази заран в пловдивското село Първенец е починало 10-годишно момиченце, оповестиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Сигналът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР