Пловдивският митрополит Николай отслужи празнична литургия в асеновградския храм Св.

...
Пловдивският митрополит Николай отслужи празнична литургия в асеновградския храм Св.
Коментари Харесай

Митрополит Николай отслужи празнична литургия в асеновградския храм „Св. Николай Чудотворец“

Пловдивският митрополит Николай отслужи празнична литургия в асеновградския храм „ Св. Николай Чудотворец “ за днешния Нукулден, съощава. Празничното свещенодействие стартира рано тази заран, в съслужие с Доростолския митрополит Яков, Смолянския свещеник архимандрит Висарион, архиерейският наместник на асеновградска духовна околия отец Йордан и локални свещеници.

Празникът уважиха кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, зам.-кметът инж. Петър Петров, кметът на Куклен Мария Белчева, представители на военното отделение в града, на бизнеса и доста други миряни, пристигнали в църквата, с цел да се помолят за здраве и да почетат светеца, настойник на бедните, децата, моряците, риболовците, пътешествениците, търговците и банкерите.

„ Вярата ни би трябвало да е чиста и по отношение на нея да градим нашия живот, изпълнен с благост, духовна мощ и примирение “, сподели в словото си за празника митрополит Николай. Той прикани всички да обединят молитвите си за скорошното излекуване на патриарх Неофит.

Митрополит Николай поздрави присъстващите в църквата, като изрече признателност и задоволство от това, че и той носи името на Свети Николай Чудотворец.

Днес честват над 186 000 именици у нас – над 52 хиляди дами и съвсем 135 хиляди мъже. Пожелаваме им прекрасен празник и със здраве да си носят името!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР