Пловдивският депутат Дани Каназирева внася предложение за средства от държавния

...
Пловдивският депутат Дани Каназирева внася предложение за средства от държавния
Коментари Харесай

Каназирева иска пари от държавата за 17 проекта в Пловдив и областта

Пловдивският народен представител Дани Каназирева внася предложение за средства от държавния бюджет за Рогошко шосе, плувен комплекс “Младост” и Хуманитарната гимназия. Народният представител внася предложение в Народното събрание за финансиране на общо 17 плана в Пловдив и региона.Мотивираното предложение се внася за разискване сред първо и второ четене на проектобюджета.

Каназирева чака средства за три обекта в Пловдив. Това са ремонт и реорганизация на Рогошко шосе в рамките на община Пловдив с дължина на трасето 5,1км и планирана стойност 7 млн.лв., създаване на олимпийски плувен комплекс „ Младост “ за 19 млн. лева, реституция и главен ремонт на Хуманитарна гимназия “Св.св. Кирил и Методий” за 6,5 млн.лв.

„ Рогошко шосе е в сериозно положение - с неравности по пътната настилка, което е причина за пътно-транспортни катастрофи на тази основна, входно – изходна артерия на Пловдив. Плувният комплекс е нужен за плувните клубове, учениците от Спортно учебно заведение “Васил Левски”, детските спортни школи “, показва в претекстовете си Каназирева.

Тя е безапелационна, че страната би трябвало да обърне огромно внимание на инфраструктурата в Пловдивска област, тъй като общините не са в положение да я развиват със лични средства.

“За реконструкцията на пътя Йоаким Груево-Перущица-Скобелево, с обща дължина 17,5 км, са нужни 15 млн.лв. Финансирането ще подсигурява връзка с планинските села Скобелево и Чурен, както и достъп до известната туристическа дестинация курортен комплекс „ Върховръх “”, акцентира Каназирева.

В предлагането си тя подчертава на финансова поддръжка за реорганизация на външен тръбопровод в Брезово с планирана стойност 2,6 млн.лв. Водопроводната мрежа е изцяло амортизирана и с изминал експлоатационен период, което води до загуби на вода.

В Хисаря се надяват на 7 млн. лева държавно финансиране за нов пешеходен мост. „ Проектът дава опция за директна връзка на административния център на града и археологическия резерват „ Хисаря “, които са най-посещаваните места в курорта. Общината няма опция да задели средства от своя бюджет “, отбелязва Каназирева.

Народният представител предлага страната да отпусне средства и за реорганизация на амортизираната водопроводна мрежа в гр. Стамболийски с планирана стойност 2 708 936,93 лева В плана се планува също по този начин замяна на тръбопровод на 11 улици и изцяло възобновяване на пътното платно на път III-866 ул. “Bасил Левски”.

В община Раковски финансова поддръжка от страната би трябвало да има за реорганизация на осем улици, измежду които са „ Антим I “ и „ Георги Мичев “, за 1 930 447, 99 лева Улиците са в извънредно неприятно положение – главно с насипана пръст, което затруднява жителите, изключително тези в неравностойно състояние.

В същата община би трябвало да бъде осъществена рехабилитация на част от път Маноле-Белозем/-Шишманци-Раковски, кв.Секирово-кв.Парчевич на стойност 2 427 816,11 лева „ Това е доста значима пътна артерия, свързваща Автомагистрала „ Тракия “ с Индустриална зона Раковски “, акцентира Каназирева.

Депутатът предлага да се финансира реорганизация и обзавеждане на съществуващата учебна постройка в Куклен и преустройството й за предучилищни потребности. Прогнозната стойност е 1 млн. лева

В община Съединение от извънредно значимо значение е да се обезпечат средства за цялостна рехабилитация на водопроводната мрежа, създаване на пречиствателна станция, довеждащ колектор и вътрешна канализационна мрежа. „ В Съединение няма канализация и пречиствателна станция за отпадни води, което е сериозен проблем, както от екологичен, по този начин и от социално-икономически темперамент “, аргументира се депутатът.

Средства в размер на 10 млн. лв. са нужни за община Марица за реконструкцията на улиците в 19-те обитаеми места. Интересът на крупните вложители към общинa Марица непрестанно пораства, в къси периоди се обособиха огромни промишлени зони, строят се нови жилищни сгpади в новообразувани квартали и инфраструктурата придобива все по-голямо значение, показва се в предлагането за проектобюджета.

В община Марица разчитат на държавна поддръжка и за плана за подмянaта на уличното осветяване в селата, измежду които са Войводиново, Граф Игнатиево и Труд. Прогнозната стойност е 2,5 млн. лева за LED системата, която подсигурява 40 % спестовност на тока и към този момент е въведена в с. Ясно поле, с. Манолско конаре, с. Кpислово, с. Tpилистник и с. Стpoево.

Два значими плана чакат финансиране в община Карлово. Те са за рехабилитация и реорганизация на общински пътища и водопроводна мрежа в с. Московец и в с. Ведраре.

Каназирева предлага от републиканския бюджет да се дават средства за реорганизация и рационализация на общинския пазар в Асеновград в размер на 4 002 765 лева През 2018 година е изпълнен първият стадий от плана, вторият планува затрупан пазар с двуетажна солидна постройка, благоустрояване и озеленяване.

За Калояново е значимо да се обезпечат средства за замяна на водопроводна мрежа с дължина 1320 м., с планирана стойност 1 950 000 лева Етернитовите тръби са от 60-70-те години, амортизирани са и постоянно аварират, водейки до огромни загуби на вода.

„ Общините нямат задоволително лични средства, изключително през тази година, когато издръжката набъбна фрапантно поради скъпия ток. Бюджетите са извънредно незадоволителни, с цел да се осъществят огромните планове с локалните доходи. Надявам се, че сътрудниците в Народното събрание и държавното управление ще се отнесат с схващане за решаването на значимите проблеми на жителите и бизнеса в Пловдив и региона “, разяснява Дани Каназирева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР